Vaníliás fodrostészta “cukros”mogyoró szórással

2015-11-18

Kategória: Desszert, Ebéd, Főétel, Fruktózmentes, Laktózmentes, Tejmentes, Tojás nélkül, Vacsora,

Címke: , , , , , , ,



Recept összetevői:

Ez a poszt két okból született: az egyik, hogy igen, a fruktóz- és tejmentes diétában is lehet mogyorós/diós-“cukros”-mogyorós/diós tésztát enni (persze, ha már akkor a baba/kisgyerek, és nem okoz gondot), a másik, hogy néha azért belefér egy-egy ilyen típusú vacsora/ebéd is az életünkbe :) Aki követi a blogot, jól tudja, az ételérzékenysége miatt mindig nagyon figyelek, hogy a picurnak teljes értékű étkezést biztosítsak: fehérje (hús/hal), vitamindús zöldségek és tápláló köret (barna rizs, köles, hajdina, amarant stb.) formájában. De van, hogy mi is rohanunk, van, hogy csak olyan napunk van, van, hogy megkívánjuk, és akkor a mi ebédünk/vacsoránk is alakulhat így.

Hozzávalók:

  • Kedvenc kisboltunknak köszönhetően találtunk olyan vaníliás fordroshullámos tésztát, amiben se cukor, se édesítő, csak vanília.
  • Egy csomag törökmogyorónk volt otthon, de a diószezonban dióval készítjük.
  • Én xilittel és szőlőcukorral vegyesen édesítek, a kórházban a gasztroenterológián ezeket javasolták a cukor kiváltására.

Az elkészítés pofonegyszerű, a tésztát kifőzzük. A diót/mogyorót ledaráljuk és összekeverjük az édesítővel, majd a kész tésztára szórjuk (azért csak óvatosan!). Én személy szerint imádom, bár én az a generáció vagyok, aki az ilyen típusú ételeken nőtt fel :)

 

mogyoros_teszta.jpg

Hozzászólások

Az alábbiak is érdekelhetnek:

Ha tetszett, oszd meg másokkal is! -> Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someonePrint this page