Zab- és hajdinapelyhes darálthússal töltött patiszon

2012-07-20

Kategória: Desszert,

Címke: , , , , , , ,



Recept összetevői:

Kísérletezünk, kipróbáltuk, hogy bírja-e a picur, ha egy tojást beleteszünk az egész családnak szánt darálthús adagba. Túléltük :) Amin pedig még inkább meglepődtem, hogy a patiszonért teljesen odavolt. A felkockázott adagba önálló darabokban is megette, sőt kérte, hogy adjak még neki.

Hozzávalók:

  • 1 patiszon
  • 1 tojás
  • 500 gramm pulyka darálthús
  • 4 kanál zabpehely
  • 4 kanál hajdinapehely
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • fűszerek: só, fehér bors, majoranna, kakukkfű

A hagymát mossuk le, tisztítsuk le a külső héját, majd daraboljuk nagyon apró kockákra, egy kis olajon pároljuk üvegesre. A darálthúsba közbe keverjük bele a pelyheket, a tojást, és fűszerezzük. Ha kész a hagyma, és kicsit meghűlt, keverjük azt is a húsba, majd fél órát hagyjuk pihentetni a hűtőben.

A patiszont mossuk meg, hámozzuk meg, vágjuk le a két végét (ahol a szára van), majd hosszában félbe. A belső részt vájjuk ki (a magoktól tisztítsuk meg), és helyezzük a kivajazott jénaiba. Végül sózzuk és borsozzuk meg kicsit a belsejét.

A mélyedésekbe helyezzük bele a tölteléket, majd takarjuk le alufóliával. 200 fokra előmelegített sütőben kb. 30 percig süssük letakarva, majd vegyük le róla a fóliát, és kicsit pirítsuk meg a tetejét.

Mi krumplipürét és rizst ettünk mellé köretnek. Apa külön is megdicsérte az ebédet :)

toltott_patiszon.jpg

Hozzászólások

Az alábbiak is érdekelhetnek:

Ha tetszett, oszd meg másokkal is! -> Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someonePrint this page