Zabsüti babáknak

2012-04-19

Kategória: Fruktózmentes, Tejmentes, Tojás nélkül, Laktózmentes, Gluténmentes, Desszert, Reggeli, Tízórai, Uzsonna, Vacsora,

Címke: , , ,



Recept összetevői:

A zabsüti igazából miattam készült, de végül úgy alakítottam, hogy babanasi is lehessen belőle :) Ami a recept mellett szól újfent az, hogy nagyon gyorsan elkészíthető, és Apa szerint olyan, mint a boltban kapható zabszeletek.

Hozzávalók:

  • 100 gramm zabpehely (ha gluténmentes, beilleszthető a gluténmentes diétába)
  • 150 gramm zabliszt (ha gluténmentes, beilleszthető a gluténmentes diétába)
  • 50 gramm xilit
  • 120 gramm vaj/margarin (mentes!)
  • fahéj ízlés szerint
  • 1 kk fahéj
  • 1 kk sütőpor
  • 4 ek zabital
A száraz hozzávalókat összekeverjük egy tálban. A vajat megolvasztjuk, és hozzáadjuk a tejet, majd az egészet hozzálöttyintjük a tálban pihenő száraz összetevőkhöz, és összekeverjük. Gyorsan összeáll a tészta, hozzá sem kell nyúlni kézzel. Alufóliában a hűtőben pihentetjük fél órát – egy órát (nálunk mindig a picur határozza meg, mennyit :) de volt, hogy már el is hagytam a pihenő időt.
A tésztából végül kisebb-nagyobb (ki hogy szereti) golyókat formázunk, és a két tenyerünk között kilapítjuk, kicsit formázzuk, és mehet a sütőpapírral kibélelt tepsire. 170 fokon kb. 15 perc alatt kisütjük a tallérokat. Amikor a széle már aranybarnára sül, mindenképpen vegyük ki, nehogy elégjen, és hagyjuk kihülni, csak utána pakoljuk át a tárolóedénybe, különben könnyen szétporlad a kezünkben.
Ha tetszett a recept, kövess a Facebookon és az Instagramon!

Hozzászólások

Az alábbiak is érdekelhetnek:

Ha tetszett, oszd meg másokkal is! -> Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
Email this to someone
email
Print this page
Print