Zöldborsópüré rizzsel babáknak

2012-02-16

Kategória: Desszert,

Címke: , ,



Recept összetevői:

Mivel újfent felmerült, hogy csak zöldségfőziket eszik a picur, és egyelőre nem jöhet számításba a tejföl, tehát krumplival sűrítünk, vagyis túl sok krumplit eszik, így a nagy dolog is kicsit nehezebb, ezért kitaláltam, hogy az amúgyis kicsit puffasztó zöldborsóhoz rízst teszek.

Összetevők: 104 gramm zöldborsó (pont így jött ki :) 50 gramm rizs

A zöldborsót (mivel még nincs szezonja, fagyasztottat)felteszem főni annyi vízben, hogy ellepje, a rizst is odateszem, de azt olyan sok vízben, hogy szét tudjam főzni, inkább mindig leszűröm a végén, de a picur pocija fontosabb. A megpuhult zöldborsót beleteszem egy tésztaszűrőbe és kanállal kinyomogatom a belsejét egy mélytányérba, ez így leírva macerásnak látszik, de csak kb. öt perces munka. A tésztaszűrő falához nyomom a szemeket, majd kicsit megkavargatom, megkapargatom a szűrő alját, néha adok hozzá egy kis forró vizet, vagy a saját főzőlevét, és úgy kavargatom. Ezt addig csinálom, amíg már csak a héja marad a szűrőben, a tányérban pedig a pocakkímélő finom pép. A zöldborsó pépet és a szétfőzött :) rízst összeturmixolom. Kicsit édes íze van, így nem igényel semmilyen fűszert.

A kórházból kapott táblázat szerint a fenti adag fruktóztartalma: 1,02 gramm

Hozzászólások

Az alábbiak is érdekelhetnek:

Ha tetszett, oszd meg másokkal is! -> Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someonePrint this page