Zöldpuliszka babáknak

2012-04-27

Kategória: Ebéd, Főétel, Fruktózmentes, Gluténmentes, Laktózmentes, Tejmentes, Tojás nélkül, Vacsora,

Címke: ,



Recept összetevői:

Ez tipikusan az az étel, amelyet a baba mellett is el lehet készíteni fél kézzel (a másik karomon a picur :), és pikk-pakk készen van.

Hozzávalók egy nagyobb babaadaghoz ld. jegyzetlapon.

  • 1 kávéscsészényi kukoricadara
  • 3 kávéscsészényi víz
  • 1-2 rózsa brokkoli
  • 1-2 rózsa karfiol
  • 1 marék zöldbab

Az egyik lábosba bedobjuk a fagyasztott zöldségeket (nekem az volt itthon), és egy kis vízben megpároljuk őket. Amikor már majdnem megpuhultak, feltesszük a kukoricadarát főni háromszoros mennyiségű lobogó vízben. Hasonlóan főzzük ki, mint a tejbegrízt, kevergetjük, és ha megdagadtak a szemek, már kész is. (Persze én mindig kicsit továbbfőzöm a pici pocakja miatt – biztos, ami biztos.)

A végén hozzáadjuk a puliszkánkhoz a zöldségeket – ha még kisebb a baba, érdemes megturmixolni előtte -, és öntünk bele egy kicsit a főzőléből is, majd összerottyintjuk. Ha úgy látjuk, keverjünk még hozzá főzőlevet, felveszi a dara, és ízes lesz tőle. Ha kiterítjük egy lapos tányérra, lehet úgy enni, mint a tejbegrízt, és így nem is kell arra várni, hogy kihűljön.

zoldpuliszka

Hozzászólások
Ha tetszett, oszd meg másokkal is! -> Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someonePrint this page