Zöldségekkel töltött tojás- és tejmentes palacsinta

2012-06-03

Kategória: Fruktózmentes, Tejmentes, Tojás nélkül, Laktózmentes, Főétel, Ebéd, Uzsonna, Vacsora,

Címke: , , , ,



Recept összetevői:

Már régóta szerettem volna töltött palacsintát készíteni a picurnak, de csak olyan tej- és tojásmentes recepteket találtam, amelyekben olajat használtak. Mivel még mindig kísérletezünk az ételekkel (melyik okoz pocakfájást), ezért nem akartam megkockáztatni, hogy a palacsintára is gyanakodni kelljen. (Ezt a receptet használtam kis átalakítással.)

Hozzávalókat ld. a jegyzetlapon.

  • Hozzávalók a palacsintához (kb. 6-7 db):
  • 125 gramm liszt (tönkölybúza fehérliszt)
  • 175 gramm víz
  • 100 gramm szénsavas ásványvíz
  • 1 mk só
  • 1 mk petrezselyem
  • Hozzávalók a töltelékhez:
  • 1 rózsa brokkoli
  • 2 rózsa karfiol
  • 1 sárgarépa
  • 1 cukkini
  • 1 dl növényi tejszín (rízstejszín)
  • kakukkfű
  • pici só

A zöldségeket megtisztítjuk, és kis vízben fedett fazékban megpároljuk. Ha megpuhulnak, akkor a maradék vizet leöntjük, és tejszínnel felöntjük, kicsit sózzuk, fűszerezzük, amíg felforr. Az egészet megturmixoljuk, hogy könnyen bele tudjuk kenni a palacsintába.

Közben elkészítjük a palacsintát. A lisztet kimérjük, megsózzuk, petrezselyemmel fűszerezzük, a vizet és a szénsavas vizet fokozatosan belekeverjük, lassan, hogy ne legyen csomós a tészta. Ha szükséges, kicsit beolajozzuk a sütőt (nekem nem volt rá szükség), és kisütjük a tésztát.

Fontos, hogy a tölteléket még frissen kenjük rá a palacsintára, mert ez a fajta tészta hamar ropogóssá válik. Így is finom (olyan, mint az indiai kenyér), de ha töltött palacsintát akarunk, gyorsan kell cselekedni :)

toltott_palacsinta_zoldseggel.jpg

toltott_palacsinta_zoldseggel_2.jpg

Hozzászólások

Az alábbiak is érdekelhetnek:

Ha tetszett, oszd meg másokkal is! -> Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someonePrint this page