Zöldséges rizottó hallal babáknak

2012-05-01

Kategória: Desszert,

Címke: , , ,



Recept összetevői:

Itt a tavasz, a jó idő, és olyan jó volt valami színeset kotyvasztani a fehér hal mellé :) 

Hozzávalók: 

  • 1 kávéscsészényi rízs
  • 3 kávéscsészényi víz
  • hal (fagyasztott alaszkai tőkehalfilénk volt, annak a negyedét (egy tenyérnyi) használtam fel)
  • 2 rózsa brokkoli
  • 1 szál répa
  • 1 negyed vöröshagyma
  • majoranna, petrezselyem
  • Nem babáknak: só

A hagymát tisztítás után apróra szeleteljük, majd olajon/vízen/vajon lefedve megdinszteljük. Ráöntjük a rízst, és kicsit megpirítjuk a hagymába forgatva. Közben megtisztítjuk a zöldségeket, a répát kicsire kockázzuk. Ha már üvegesedik a rízs, akkor felöntjük a vízzel, és hozzáadjuk a zöldségeket, illetve fűszerezzük. Ha felforrt a víz, negyed óráig főzzük lefedve, majd még 10-15 percig a tűzhelyen hagyjuk.

A halat én a saját levében szoktam nagyon lassú fokozaton fedő alatt megpárolni. Ha elpárologna a leve, akkor egy kis vizet rakok hozzá. Ez a fajta hal nem kíván más fűszerezést, természetesen a saját adagunkat sózhatjuk, halfűszerrel ízesíthetjük, de a babának ezek nélkül is ízletes csemege.

Amikor minden elkészül, a rizottót megkeverem, tányérra szedem, és rápakolom a halat. Kisebb babáknak persze le lehet az egészet turmixolni.

Hozzászólások

Az alábbiak is érdekelhetnek:

Ha tetszett, oszd meg másokkal is! -> Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someonePrint this page