10 perces pudingos keksz
2014.12.11.Kategória: Fruktózmentes, Tejmentes, Tojás nélkül, Laktózmentes, Desszert, Uzsonna,
Címkék: sütemény, tejmentes, tízórai, sütőpor_nélkül, teasüti, laktózmentes, uzsonna, tojás_nélkül
Recept összetevői:
Már nagyon vágytunk édességre, de vissza kellett fognunk még a mentes csokikat is, viszont betegen és két gyerekkel elég nehéz sütögetni, így dobtuk össze gyorsan ezt a kekszet a nagyobbik picurral, és nagy meglepetés lett: nagyon finom az íze, olyan, mintha finom bolti vaníliás keksz lenne. (Eredeti recept itt.)
Hozzávalók egy tepsihez ld. a jegyzetlapon.
- 125 gramm puha margarin (tejfehérje allergia/laktózérzékenység esetén pl. liga)
- 50 gramm xilit porcukor
- 1 vaníliarrúd kikapart magja
- 125 gramm finomliszt (mi nemsokára zabliszttel is kipróbáljuk)
- 40 g pudingpor (vaníliás vagy csokoládés ízlés szerint, mi a DM-ben kapható Alnatura vaníliás pudingport használjuk, mert három összetevős, nincs teli minden mesterséges cuccal meg cukorral)
Az elkészítése nagyon egyszerű: keverjük össze a száraz hozzávalókat, majd morzsoljuk bele a felkockázott vajat, és dolgozzuk össze. A tésztából formázzunk azonos nagyságú golyókat (diónyinál kisebb), rakjuk tepsire és villával nyomjuk meg a tetejét. Rakjuk 200 fokra előmelegített sütőbe. Kb. 8-10 perc alatt megsül, de figyeljük a tetejét. Ha a tepsi szélén levő kekszek barnulnak, azonnal vegyük ki, nehogy megégjen, inkább a tepsin hagyjuk kihűlni.
Ha tetszett a recept, kövess a Facebookon és az Instagramon!