Banános joghurtos házi jégkrém
2014.08.05.Kategória: Fruktózmentes, Tojás nélkül, Laktózmentes, Desszert,
Címkék: laktózmentes, visszavezetés, desszert, banán, laktózmentes_joghurt, házi_jégkrém
Recept összetevői:
Mivel jól haladunk a visszavezetéssel, ezért eljött az idő, hogy a laktózmentes joghurt segítségével finomabbnál finomabb házi fagyikat, jégkrémeket készítsünk (de hamarosan lesz a blogon teljesen mentes recept is!). Talán már említettem párszor, hogy sosem voltam konyhatündér, így fagyigépünk sincsen, de ezekhez a finom, egészséges nasikhoz nem is volt rá szükségünk, és így együtt kevertük, öntöttük ki a kicsivel a masszát.
Hozzávalók (6 pálcika jégkrémhez):
- 1 doboz laktózmentes joghurt
- 2 banán (vagy aki még az elején jár a visszavezetéssel: mehet bele 1 banán és egy kevés xilit)
- Ha valaki nagyon édesszájú belecsempészhet még egy kis természetes alapú édesítőt (pl. xilitet, de toleranciától függően akár egy kiskanál mézet is)
- Ha pedig meg akarjuk bolondítani, és van otthon: akkor mehet bele egy kis fahéj vagy vanília (vaníliarúd kikapart belseje)
A hozzávalókat jól turmixoljuk össze, majd önthetjük is a formába, pár óra alatt megdermed, megfagy, és kész is a jégkrémünk. Nálunk nagy siker volt!