Még mindig tabu téma a menstruációs szegénység – Adománygyűjtés

2018-07-19

Címkék: , , , ,

Akik régóta követik a blogot, tudják, hogy vannak olyan témák a babákkal, gyermekekkel összefüggésben, amelyek mellett nem tudok csak úgy elmenni. Mivel azt tapasztalatom, hogy a blogomat követő anyukák, szülők nagyon tudatosak, különösen figyelnek gyermekeikre, gyermekeik igényeire, és mivel ez egy személyes blog, ezért többször hallattam a hangom a gyermekbántalmazás (legyen az testi, verbális, szexuális) kapcsán is. Vannak olyan dolgok, amikről beszélni kell, különben csak a szőnyeg alatt maradnak. Ilyen a menstruációs szegénység is.

A nők döntő többsége alapvető egészségügyi kiadásként tekint a havi betét/tampon csomagra, de „sokan vannak, akik egész egyszerűen nem engedhetik meg maguknak a női higiéniás termékeket, inkább rongyokat használnak. Ezzel viszont saját közérzetük romlik, sok esetben iskolába vagy munkába sem tudnak menni azon a néhány napon. (…) fiatal lányok a menstruáció napjai alatt nem tudnak iskolába menni. Ez a probléma ráadásul az esetek többségében rejtve marad, a pedagógusok csak azt érzékelik, hogy a lányok hiányoznak.” Írja a zoom.hu.

A For Her Blog kezdeményezésével azonban most bárkinek lehetősége van segíteni. Csak annyit kell tenni, hogy a legközelebbi drogériás vásárlás alkalmával betesztek egy (de akár több) csomag egészségügyi betétet (szigorúan azt) a kosaratokba, és július 17-21. között beviszitek a Kicsicake Cupcake Bar-ba (1066 Bp. Jókai u. 1.) nyitvatartási időben. Az összes további részletet meghallgathatjátok Szandra videójában is a blogján.

Én már csatlakoztam. Ha júliusban odaállnátok egy jó kezdeményezés mellé és szívesen adakoztok akár kicsiben is, akkor szerintem ez legyen az! Az már csak másodlagos, bár hátha valakit motivál, hogy közben a Kicsicake sütijeit is meg tudjátok csodálni, és én végül nem tudtam otthagyni ezt a cukor- és tejmentes áfonyás sajttortát :D