Új mentes étterem nyílt – A Szederinda étterem megnyitóján jártunk

2015-08-07

Címkék: , , , , , , ,

2 éve off the record beszélgettünk a DiétABC tulajdonosávaldr. Wirth Krisztinával egy álomról, egy olyan étterem megnyitásáról, ahol gluténmentes, de hagyományos és ízletes ételekből választhat a vendég, ahol tekintettel vannak az ételérzékenységgel és ételallergiával küzdőkre. Nagyon drukkoltam Neki, hogy sikerüljön megvalósítani a terveit, és nagy örömmel és nem kisebb büszkeséggel töltött el, mikor idén megkaptuk a Szederinda étterem meghívóját a hivatalos megnyitóra.

2015-08-06_081124.jpg

 A korábbi interjúból már kiderült, hogy a tulajdonos saját érintettsége okán bővítette a családi vállalkozást 2009-ben egy színvonalas, diétás élelmiszerek árusításával foglalkozó szaküzlettel, ez az Üllői úton található a DiétABC. Dr. Wirth Krisztina és lánya cöliákiás, az évek során rengeteg tapasztalatra tettek szert, mit és honnan tudnak beszerezni, egy iskolai kiránduláson, erdei táborban való étkezést hogyan tudnak problémamentesen és gluténmentesen megoldani. 

dietabc6.jpgA szaküzletben nem sokkal később megnyílt egy pékség, ahol helyben sütött friss kenyér, kalács, zsemle, bagett, reggeli péksütemények mellett, pizza, melegszendvics, hamburger, hot-dog is kapható, illetve helyben is elfogyasztható, ugyanis 2013-ban az üzlet kibővült egy kávézó-cukrászda résszel. Én már itt, a DiétCaféban készíthettem el Krisztinával a korábbi interjút a blog kis ihletőjével együtt egy finom tejmentes agavesziruppal készült kávé mellett. A kávézóban egyébként a különböző ízesítésű (laktóz és tejmentesen is kérhető) kávék mellett tea, kakaó, gluténmentes és diabetikus torták, cukrászsütemények, és persze fagylalt is kapható.

Az önkiszolgáló étterem gondolata tehát már 2013-ban megszületett, majd hosszú, fáradságos munkát követően 2015-ben megnyitott a Szederinda Étterem, ahol a gluténmentes ételek mellett még tej-, laktóz-, tojásmentes választék is található. 

img_2035.JPG

  • Az étteremben dolgozó kollégák hogyan tudnak segíteni a különböző ételallergiás vendégeknek?
  • Nagyon szerencsések vagyunk, mert Sereg Dóra személyében főállású okleveles táplálkozástudományi szakember, dietetikus áll vendégeink és munkatársaink rendelkezésére a különböző kérdésekkel, tanácsadásokkal kapcsolatban – meséli Dr. Wirth Krisztina.
  • Hogyan alakult a vendégkör a nyitás óta?
  • A nyitás után azt tapasztaltuk, hogy vendégeink egy része egyáltalán nem ételallergiás, ők a finom, házias és olcsó ételeink miatt járnak hozzánk, és nem érzik az ízeken a „mentességet”, aminek nagyon örülünk, hiszen az volt a cél, hogy bárki ehessen nálunk egy finomat, olyan családok is, ahol nem mindenkinek kell diétáznia. 
  • Csak gluténérzékenyeknek kínáltok megoldást vagy más ételérzékenységgel, ételallergiával küzdőknek is?
  • A konyha kizárólag ellenőrzött, gluténmentes alapanyagokat használ. Vendégeink nagyon fontosak nekünk, így bizalommal fordulhatnak hozzánk bármilyen ételallergiával, mert biztosan találunk számukra finom megoldást étlapunk kínálatából. 
  • Kinek köszönhető ez az egészséges, de mégis házias ízvilág? 
  • Éttermünk irányítása, konyhánk varázsa Vass Balázs séf keze munkáját dicséri, aki több mint húsz éves szakmai tapasztalatát felhasználva, új alapanyagokkal, recepttúrákkal olyan hagyományos, házias ízvilágot teremt, amely egyben egészséges és tudatos.

Az étterem hétfőtől szombatig 11 órától 18 óráig tart nyitva széles választékkal: levesek,főételek, wok ételek, rizzottók, szárnyas-, sertés– és marha grillsültjek, különböző halételek, meleg tészta ételek, burgerek, salátabár és persze desszertek.

Képes beszámoló

img_2031.JPG

A személyesen is érintett tulajdonos, dr. Wirth Krisztina

img_2022.JPG

A salátabár

img_2025.JPG

Sajnos még nem cukor-fruktózmentes, de glutén- és tejmentes. 

img_2027.JPG

Azért mi is találtunk fogunkra valót cukor/fruktóz- és tejmentes változatban, természetesen ez is gluténmentes

img_2038.JPG

A sajtó meghívottjai kivételesen betekinthettek és bemehettek a pult mögé is. Mi nagyon élveztük a picurral

img_2037.JPG

img_2040.JPG

A szakács, Vass Balázs séf

img_2044.JPG

Mi is kóstoltunk: igazoltan finom és házias ízekkel találkoztunk. Olyan hely, ahova bármikor visszamennénk, akár a kis családdal is.

img_2049.JPG

img_2050.JPG

img_2051.JPG

img_2054.JPG

img_2055.JPG

Az alábbiak is érdekelhetnek: