Csőben sült sóskás tészta babáknak

2012-07-23

Kategória: Fruktózmentes, Tejmentes, Tojás nélkül, Laktózmentes, Főétel, Ebéd, Vacsora,

Címkék: , , ,



Recept összetevői:

Hihetetlen, de ezt is befalta a picur ebédre, pedig bevallom, kicsit aggódtam, most, hogy nincs benne zabpehely talán nem is fog lecsúszni a sóska. Nem tudom, hogy a lazac vagy a rízstejszín segített rajta, esetleg az, hogy sütőben sült a tésztával, a végeredmény mindenképpen sokatmondó, mivel a picur még repetát is kért.

Hozzávalók (babaadag):

  • 100 gramm sóska (szerencsénk volt, mert anyukám kertjéből frissen szedtük előző nap)
  • 2 teáscsészényi durumtészta (én most kocka tésztát használtam)
  • 1 tenyérnyi lazacfilé
  • 1-2 dl rizstejszín
  • olasz fűszer

A halat odatesszük párolódni, egy fedett edénybe, rakhatunk alá egy kis rizstejszínt, hogy le ne kapja az alját. A sóskát megmossuk, lecsipkedjük a levelét, és egy fedett fazékban kb. 3-5 perc alatt puhára főzzük. A levét leöntjük, és leturmixoljuk. A tésztát lobogó vízben főzzük puhára, só-olaj nem szükséges a durumtésztához.

Ha már kezd puhulni a hal, és nem ereszt levet, öntsük hozzá a tejszínt, tehetünk bele olasz fűszert, vagy ha az nincs otthon egy kis kakukkfüvet, rozmaringot, bazsalikomot, kevés sót, borsot. Ehhez öntsük hozzá a kész tésztát, és a lepürésített sóskát, keverjük össze, és 1-2 percre még hagyjuk a tűzhelyen.

Majd vajazzuk ki a sütőformát, és öntsük bele az egészet. Előmelegített sütőben 200 fokon kb. 30 perc alatt elkészül, de figyeljük a tetejét, ha pirul, vegyük ki, nehogy megégjen. Megkóstoltam, és a sóskának teljesen eltűnt a sóskafőzelékből ismert savanyú íze, nagyon finom, különleges ebédje kerekedett így a picurnak.


Az alábbiak is érdekelhetnek: