Darált húsos csőben sült babáknak
2012.05.13.Kategória: Desszert,
Címkék: laktózmentes, vacsora, ebéd, gluténmentes
Recept összetevői:
Apa is otthon volt, ezért kellett egy olyan étel és adag az asztalra, amit mindenki ehet és szeret, így álmodtuk meg az alábbi receptet.
Hozzávalók:
- 500 gramm darált hús (nekünk pont sertés volt otthon)
- 500 gramm krumpli
- 450 gramm zöldségkeverék (nálunk: 2 cukkini, vegyesen: karfiol, brokkoli, répa)
- 2 szál újhagyma/ fél fej vöröshagyma
- 2 dl zabtejszín (vagy más növényi tejszín)
- olasz fűszerkeverék (vagy: rozmaring, kakukkfű, bazsalikom, só, szerecsendió, fehér bors)
Tegyünk fel a tűzhelyre három fazekat. Az egyikbe kerül a két megtisztított, felkarikázott újhagyma, melyeket egy kis vajon, lefedve megpárolunk, majd hozzáadjuk a darálthúst, és puhára főzzük, nagyon minimális sóval, borssal fűszerezhetjük. (Érdemes párszor megkeverni, hogy a hús pergős legyen.)
A másik fazékban megpároljuk a zöldségeket (kevés vízen). A harmadikba kerül a krumpli: megtisztítjuk, felkarikázzuk, és kb. 8-10 percig főzzük, ha kihűlt hozzáadjuk a húshoz a puhára párolt zöldségekkel együtt, és kicsit összepirítjuk az egészet. Majd egy kivajazott tálba öntjük.
Ekkor vesszük elő a tejszínt, keverjük bele a fűszereket, és evvel locsoljuk meg az egészet. Vigyázzunk a fűszerezéssel, mert nagyon átveszi az étel az ízeket.
Előmelegített sütőben 200 fokon kb. 30-40 perc alatt átsütjük. Ha megpirult a teteje, lehet kivenni.
Darált húsos csőben sült babáknak
Kategória: Desszert,
Címkék: gluténmentes, laktózmentes, vacsora, ebéd
Recept összetevői:
Apa is otthon volt, ezért kellett egy olyan étel és adag az asztalra, amit mindenki ehet és szeret, így álmodtuk meg az alábbi receptet.
Hozzávalók:
- 500 gramm darált hús (nekünk pont sertés volt otthon)
- 500 gramm krumpli
- 450 gramm zöldségkeverék (nálunk: 2 cukkini, vegyesen: karfiol, brokkoli, répa)
- 2 szál újhagyma/ fél fej vöröshagyma
- 2 dl zabtejszín (vagy más növényi tejszín)
- olasz fűszerkeverék (vagy: rozmaring, kakukkfű, bazsalikom, só, szerecsendió, fehér bors)
Tegyünk fel a tűzhelyre három fazekat. Az egyikbe kerül a két megtisztított, felkarikázott újhagyma, melyeket egy kis vajon, lefedve megpárolunk, majd hozzáadjuk a darálthúst, és puhára főzzük, nagyon minimális sóval, borssal fűszerezhetjük. (Érdemes párszor megkeverni, hogy a hús pergős legyen.)
A másik fazékban megpároljuk a zöldségeket (kevés vízen). A harmadikba kerül a krumpli: megtisztítjuk, felkarikázzuk, és kb. 8-10 percig főzzük, ha kihűlt hozzáadjuk a húshoz a puhára párolt zöldségekkel együtt, és kicsit összepirítjuk az egészet. Majd egy kivajazott tálba öntjük.
Ekkor vesszük elő a tejszínt, keverjük bele a fűszereket, és evvel locsoljuk meg az egészet. Vigyázzunk a fűszerezéssel, mert nagyon átveszi az étel az ízeket.
Előmelegített sütőben 200 fokon kb. 30-40 perc alatt átsütjük. Ha megpirult a teteje, lehet kivenni.