Francia muffin újragondolva
2015.05.09.Kategória: Fruktózmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Desszert, Uzsonna,
Címkék: francia_muffin, laktózmentes, uzsonna, sütemény, tejmentes, tojás, muffin
Recept összetevői:
A legtöbb finom muffin mogyorós, meg gyümölcsös meg csokis stb., üresen azért nem az igazi, pedig sokat kísérletezünk azzal, hogy olyan fruktóz-tejmentes muffint készítsünk, ami puha, eteti magát, és versenyezhet a korábban felsorolt társaival. Na, ez most egy ilyen lett, ezért örömmel osztjuk meg veletek!
Hozzávalók (egy tepsi):
- 100 gramm vaj (fruktóz- és tejmentes diétában pl. liga)
- 120 gramm szőlőcukor (vagy 90 gramm xilit, vagy keverve is lehet használni a xilitet és a szőlőcukrot)
- 1 tojás
- 180 gramm liszt: 130 gramm búzaliszt, 35 gramm kókuszliszt,15 gramm zabliszt
- 2 csipet só,
- fél zacskó sütőpor
- 1 teáskanál szerecsendió,
- 1 csésze növényi tej
A vajat olvasszuk fel, keverjük ki az édesítővel, aztán a tojással, és a szerencsendióval. A lisztet a sóval és a sütőporral jól keverjük össze, és fokozatosan adagolva keverjük hozzá a folyékony összetevőkhöz. Végül jöhet bele a tej.
Osszuk el a muffinformákba a tésztát (kb. háromnegyedéig legyen a formának), és mehet a 180 fokra előmelegített sütőbe 20 percre.
A végén olvasztott vajjal le lehet kenni a tetejét és fahéjas porcukrot (szőlőcukrot, vagy porrá darált xilitet) szórni rá. (De a vaj akár el is hagyható.)
Ha tetszett a recept, kövess a Facebookon és az Instagramon!