Friss zöldborsó főzelék
2016.06.27.Kategória: Fruktózmentes, Tejmentes, Tojás nélkül, Laktózmentes, Főétel, Ebéd, Vacsora,
Címkék: zöldborsó, főzelék
Recept összetevői:
A legjobb friss zöldborsóból készíteni, és most éppen a szezon vége felé egy jó zöldségessel még ki lehet fogni olyat, amiből finom leves vagy főzelék készíthető.
Hozzávalókat ld. a jegyzetlapon.
- 700 gramm zöldborsó
- ugyanannyi húsleves alaplé, vagy víz és akkor ehhez natúr ételízesítőt érdemes használni (leveskockák cukrot tartalmaznak)
- 6 csapott evőkanál szőlőcukor
- 1 evőkanál só
- 4 evőkanál liszt
- 300 gramm növényi tej
A zöldborsót egy fazékban kevés kókuszolajon megpirítjuk, majd felöntjük az alaplével (vagy vízzel), és hozzáadjuk a sót, cukrot (és víz esetén az ételízesítőt).
A lisztet a tejjel csomómentesen elkeverjük. Mikor a borsó megpuhult lassan csurgatva a habarást hozzáadjuk, közben folyamatosan kevergetjük. Kóstoljuk meg, és ha kell, még fűszerezzük ízlés szerint. Hamar besűrűsödik, és ha kész, már lehet is tálalni.
Ha tetszett a recept, kövess a Facebookon és az Instagramon!