Fűszeres csirke brokkolis-karfiolos rizzsel
2018.01.09.Kategória: Fruktózmentes, Tejmentes, Tojás nélkül, Laktózmentes, Gluténmentes, Főétel, Ebéd, Vacsora,
Recept összetevői:
Szeretném, ha a kicsik minél vitamindúsabban táplálkoznának, de mostanában van, hogy el-elutasítanak zöldségeket, így például a brokkolit, viszont, ha belerejtem az ételbe, akkor simán belapátolják az ebéddel vagy a vacsorával, ezért született az alábbi fogás is.
Hozzávalókat ld. a jegyzetlapon.
- 1 bögre rizs
- 2 bögre víz
- só
- 5-6 fej brokkolirózsa
- 5-6 fej karfiolrózsa
- 500 gramm filézett csirkemell
- fűszerek ízlés szerint (petrezselyem, só, édesfűszerpaprika, szerecsendió, kömény, fokhagyma)
- vaj (mentes!)
A rizst egy kevés vízen/olajon/vajon megpirítottam, majd felöntöttem duplaadag vízzel, hozzáadtam a brokkoli és a karfiol rózsákat, kevés sóval meghintettem. Amikor felforrt a víz, alacsony fokozatra vettem, és lefedve 15 percet pároltam, majd még 15 percig a kikapcsolt tűzhelyen lefedve hagytam.
A csirkéhez egy jénait vékonyan kikentem kókuszolajjal (ez lehet más olaj, zsiradék is, a lényeg a mérték), a csirkemelleket belehelyeztem és meglocsoltam egy korábban felolvasztott vajjal (mentes!), amelyben elkevertem petrezselyemet, sót, édesfűszerpaprikát, szerecsendiót, köményt és egy pici fokhagymát. Alufóliával lefedve toltam a 200 fokos sütőbe, kb. 30 perc alatt elkészül.
Tálalás előtt a rizst jól elkevertem a brokkolival és a karfiollal, így egyik kicsi se vette észre a zöldségeket a rizsben (a fotó kedvéért kint hagytam 1-1 rózsát :D). A csirke jénaiban maradt kifőtt levével meglocsoltam a rizst. Jó étvágyat! :)
Ha tetszett a recept, kövess a Facebookon és az Instagramon!