Hajdinakása
2012.04.30.Kategória: Fruktózmentes, Tejmentes, Tojás nélkül, Laktózmentes, Gluténmentes, Főétel, Reggeli, Uzsonna, Vacsora,
Címkék: hajdina, kása
Recept összetevői:
Ide is eljutottunk, megkóstoltuk a hajdinakását, és rácuppantunk :) Mivel a hajdinában rengeteg a vitamin, a rost és gazdag kalciumban, bár erről már regéltem korábban, ezért nagyon megörültem, hogy a picur milyen élvezettel eszi a kását.
Hozzávalók:
- 1 bögre hajdina
- 3 bögre növényi tej vagy víz (vagy felesben)
- Nem babának: 2tk nyírfacukor, fahéj
A hajdinát kétszer-háromszor átmossuk, hogy eltűnjön az enyhén olajos íze (én nem éreztem, mikor első alkalommal ettük, de a picur érzékeny pocakja miatt másodjára már így tettem). Háromszoros mennyiségű vízben/tejben egy fedett fazékban alacsony fokozaton megfőzzük. Hasonlóan a köleshez 20 percig főzzük, majd 10 percig még a tűzhelyen hagyjuk. Ha így teszünk, nagyon finom állagú lesz a hajdinakásánk.
Ahogy a köleskásánál, itt is úgy szoktam, hogyha a hajdina forró, akkor hideg tejet öntök rá, ha pedig már kihűlt, akkor felforralom a tejet, és úgy keverem hozzá, így pont olyan hőmérsékletű lesz, ami azonnal fogyasztható.
A saját adagomat mindig édesítem nyírfacukorral és fahéjjal, isteni íze van, jelenleg vetekszik a köleskásával. Abból is látszik, hogy nem tudtam olyan fotót készíteni, ahol a picur ne tolta volna bele a kanalát a tányérba :)
Mivel a hajdinakása elég sűrűn kerül az asztalra reggelire vagy vacsorára, ezért készült egy ilyen fotó is: