Halloweeni csokikoponyák (mentes!)
2016.10.28.Kategória: Fruktózmentes, Tejmentes, Tojás nélkül, Laktózmentes, Gluténmentes, Desszert,
Címkék: tök, mentes, csoki, halloween, csokoládé, koponya
Recept összetevői:
Ha már megadjuk a módját a halloweeni készülődésnek, akkor nem kerülhetjük meg a csokiból készült koponyákat és tököket sem! Na, jó, kihagyhatjuk, de olyan jó móka, hogy kár lenne. A legjobb lenne egy sütőtökös muffinra/cupcake tetejére helyezni ezeket (mi bele is vágunk majd a kísérletbe, de lehet, hogy az idei ünnepre már nem fogom tudni felvinni a blogra a receptet).
- 1 tábla mentes csokoládé
A csoki elkészítése elég egyszerű, azt tartom igazán időigényesnek, míg megtaláljuk azt a mentes étcsokit, amit gyermekünk adott ételérzékenységét/allergiáját figyelembe véve megehet. Amit mi találtunk, az egy xilittel és natúr kakaóporral készült, tej- és gluténmentes változat.
Körülbelül egy tábla csokira lesz szükségünk, de ez persze függ attól is, hogy mennyi, mekkora és milyen típusú formáink vannak otthon.
Veszünk két fazekat, az egyikbe vizet engedünk, amit felforralunk. A másik fazékba beletörjük a csokit, majd a vízgőz fölé tartjuk. Nem szabad sietni (túl közel tartani, hogy hamar megolvadjon), mert akkor a csoki összeugrik, darabos lesz, ráncos; adjunk magunknak meg persze a csokinak időt. Szépen lassan felolvad, és ha így teszünk, szép fényes is lesz a massza. Majd csurgassuk a szilikonformába (vagy kanalazzuk bele kiskanállal). Végül ütögessük a formát finoman az asztalhoz, hogy a csoki egyenletesen szétrázkodjon az (adott esetben) koponyákban (de fura ezt így leírni :D ) és tökökben.
Hagyjuk legalább egy-másfél napot a formákban és csak utána rakjuk hűtőbe, hogy ne legyen foltos a csokink.
Ha tetszett a recept, kövess a Facebookon és az Instagramon!