Hamis brownie
2014.11.13.Kategória: Fruktózmentes, Tejmentes, Tojás nélkül, Laktózmentes, Desszert, Uzsonna,
Címkék: uzsonna, sütemény, tejmentes, torta, brownie
Recept összetevői:
Abban a pillanatban, hogy Apa beleharapott a sütibe, az egekbe magasztalta, és olyannak titulálta az állagát, az ízét, mint a brownie, ezért született a név. Ő ragaszkodott ahhoz is, hogy feltétlenül osszam meg ezt a receptet Veletek, bár csak kicsit tér el a korábbi cukkinis csokitortától.
Hozzávalókat ld. a jegyzetlapon.
- 2 csészényi cukkini (lereszelve kis lyukú (sajt)reszelőn)
- 1/2 (azaz fél) csészényi (kókusz)olaj
- 2 teáskanálnyi vanília
- 2 csészényi liszt, de a második csészében egyharmad kókuszliszt legyen
- 3/4 (azaz háromnegyed) csészényi xilit/nyírfacukor
- 2 csipetnyi só
- 1,5 teáskanálnyi szódabikarbóna
- 1/3 (azaz egyharmad) csészényi holland kakaópor (cukormentes!)
- három marék durvára aprított dió
Vegyünk két keverőtálat. Az egyikben keverjük össze a cukkinit az olajjal és a vaníliával, a másikban a száraz összetevőket: liszt, só, kakaópor, természetes édesítő, dió. Majd az egészet egy tálban jól keverjük át. Ne használjuk semmiképpen robotgépet. Kb. 5-8 perc alatt teljesíthető a feladat.
Utána simíthatjuk is a tésztát kivajazott (laktóz- és tejérzékenyeknek pl. liga), kilisztezett sütőformánkba (vagy használjunk szilikonsütőformát). Előmelegített sütőben 190 fokon kb. 35-40 perc alatt megsül. Villával tehetünk egy próbát, ha bizonytalanok lennénk.Magában is mennyei, de készíthetünk mellé tejmentes vaníliapudingot is!