Gyerekkorom hókiflije a fruktóz- és tejmentes diétában
2017.12.12.Kategória: Fruktózmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Desszert, Tízórai, Uzsonna,
Címkék: karácsony, mandulaliszt, hókifli, mandula
Recept összetevői:
Gyerekkorom nagy kedvence volt a hókifli, és karácsonykor nem akartam lemondani róla a fruktóz- és tejmentes diéta miatt, ezért kicsit variáltam a recepten.
Hozzávalókat ld. a jegyzetlapon.
- 280 gramm liszt
- 140 gramm mandulaliszt (finomra darált mandula)
- 210 gramm vaj (mentes!)
- 70 gramm xilit (porítva)
- 2 tojássárgája
A lisztet kikeverjük a mandulaliszttel és a választott édesítőnkkel, majd hozzámorzsoljuk a vajat és bele keverjük a 2 tojássárgáját. (A fehérjéből készíthetünk habkarikát! Recept ITT.) A tésztából kis kifliket formálunk és előmelegített sütőben 190 fokon kisütjük, még melegen beleforgatjuk vaníliás porcukorba (én készítettem már szőlőcukorral és xilittel is, ezekbe morzsoltam bele a vaníliarúd kikapart belsejét, de nemrég láttam, hogy már vaníliás xilitet is lehet kapni, ezt is keverhetünk az édesítőnkbe). A picur imádja, ezért felkerülhetett a blogra, azóta már mogyoróval és dióval is elkészítettük :)
Ha tetszett a recept, kövess a Facebookon és az Instagramon!