Párolt répa-cukkini krumplival babáknak
2012-02-19Kategória: Fruktózmentes, Tejmentes, Tojás nélkül, Laktózmentes, Gluténmentes, Főétel, Ebéd, Vacsora,
Címkék: krumpli, fruktóztartalom, cukkini, répa, fruktózmentes_diéta
Recept összetevői:
Azt hiszem ugrottunk egyet a fruktózmentes diéta miatt. Mintha a pürék már annyira nem jönnének be az ízkavalkád miatt, és előtérbe kerültek a kézzelfogható dolgok.
Pár hete már próbálkoztam azzal, hogy párolva adom a picurnak az ételt, és kisebb darabokban, nem összeturmixolva, de pont akkor lett beteg, és nem jött be ez a „lassú” evés (mégiscsak macerásabb darabonként enni). Most arra gondoltam, próbáljuk meg újra, mert olyan nehézkes volt, hogy mindig csak husival vagy kiflivel lehet bejuttatni a főziket a pocijába. Első sikert aratott próbálkozásom tehát a következő lett.
Összetevők: 150 gramm krumpli, 45 gramm répa, 70 gramm cukkini (az értékek tisztítás után értendők)
Miután minden zöldséget megpucoltam, megtisztítottam, egybe beraktam a párolóba és addig pároltam, míg omlós puhák nem lettek. Mikor készen volt felkockáztam azokat, és egybe beleraktam a kistányérjába a picurnak, majd úgy ahogy volt kézzel adogattam neki és hagytam, hogy ő is kivegye a darabokat. Olyan jó volt látni, ahogy élvezettel eszik, és kóstolgatja az ételeket.
A kórházból kapott táblázat szerint a fenti adag fruktóztartalma: kb. 2,1 gramm