Rakott padlizsán csirkével és újburgonyával
2012-06-14Kategória: Fruktózmentes, Tejmentes, Tojás nélkül, Laktózmentes, Gluténmentes, Főétel, Ebéd, Vacsora,
Címkék: rakott padlizsán, krumpli, rakott, padlizsán
Recept összetevői:
Azon gondolkoztam, mit csináljunk a megmaradt két csirkemellel, és a padlizsánnal, meg, hogy a picur szereti a rakott dolgokat, és így jött az ötlet.
Hozzávalókat ld. a jegyzetlapon (családi adag).
- 1 közepes padlizsán
- 2 csirkemell
- kb. 4 közepes krumpli
- 2 közepes újhagyma
- növényi tejszín (zabtejszín)
- vaj/margarin (mentes!) a jénai kikenéséhez
- kakukkfű, só, fehérbors
Nagyon egyszerű az étel elkészítése. Előkészítés: 1. a csirkét mossuk le, vágjuk félbe, ha szükséges, vékony szeletekre lesz szükségünk, és picit sózzuk be, szórjunk kakukkfüvet a tetejére, majd tegyük félre (hűtőbe célszerű). 2. A padlizsánt hámozzuk meg, vágjuk vékonyabb karikákra, és sózzuk be (majd a végén leöntjük a kieresztett levét), egy kevés fehérborsot is tehetünk rá. Ezt is tegyük félre. 3. Mossuk meg a krumplit és az újhagymát, és vágjuk ezeket is vékony karikákra. 4. Végül a jénait vajazzuk ki.
Ezek után rétegezzünk: a jénai aljára jöhetnek a krumplikarikák – kicsit megsózhatjuk, de minimálisan -, szórjunk rá a hagymakarikákból, majd helyezzünk rá pár szelet húst, ennek a tetejére pedig padlizsánkarikákat, kis tejszínt önthetünk a tetejére, de ne sokat, majd újrakezdjük: krumpli-hagyma-hús-padlizsán, a tetejét krumplikarikákkal fedjük be, és öntsük le a tejszínnel.
Fedjük le a jénait, és tegyük 200 fokra előmelegített sütőbe. Kb. 40 percig süssük így, aztán a tetejét levéve még negyed óráig. Vigyázzunk, nehogy megégjen a teteje, inkább vegyük ki hamarabb.
Nagyon odavoltunk érte, jól harmonizáltak az ízek. A picur úgy ette, mintha nem lenne holnap :)