Rakott spenótos tészta csirkével és kukoricával
2014-11-05Kategória: Fruktózmentes, Tejmentes, Tojás nélkül, Laktózmentes, Desszert, Főétel, Ebéd, Vacsora,
Címkék: vacsora, ebéd, csirke, rakott, tészta, spenót, kukorica
Recept összetevői:
Akinek hasfájós, síros picikéje van, tudja, milyen fontos tényező az idő (vagy az időhiány), ez a rakottas könnyen és gyorsan elkészíthető, és nálunk nagy sikert aratott a kis minőségellenőrnél, ezért merem ajánlani :)
Hozzávalók (családi adag):
- 500 gramm csirkemellfilé
- 250 gramm spenótos tészta (ha házilag akarjátok készíteni, akkor itt találjátok a receptet)
- 200 gramm kukorica
- 1 kisebb vöröshagyma
- fűszerek: só, fehérbors, szerecsendió
A hagymát tisztítsuk meg, vágjuk négyfelé, majd apró kockákra. A háromnegyed, felaprított vöröshagymát tegyük az egyik fazékba, és egy kis olajon/vízen (mi kókuszolajat használtunk) üvegesre pirítsuk, majd adjuk hozzá a kis kockákra vágott csirkemellet, és lefedve pároljuk omlósra a húst, fűszerezzük a vége felé sóval, fehérborssal, esetleg egy kis szerecsendióval. Egy másik fazékba szórjuk a maradék hagymát, ugyancsak pirítsuk üvegesre, és önstük bele a kukoricát, keverjük össze, és egy kicsit pirítsuk meg (kb. 4-5 perc). A tésztát főzzük ki egy harmadik edényben forró, lobogó vízben (olyan olaszosra).
Majd keverjük az össze az egészet: hús, kukorica, tészta, és már mehet is egy kivajazott/kizsírozott (mi kókuszolajat használunk) jénaiba. A tetejére rakhatunk laktózmentes tejfölt/sajtot, aki pedig teljesen tejmentes diétán van, locsolja meg növényi tejszínnnel (rizs vagy zab), melyet előzőleg akár kicsit meg is fűszerezhetünk sóval, borssal, petrezselyemmel.
200 fokra előmelegített sütőbe toljuk, kb. fél óra alatt kész is van.