Répás csigatészta csirkehússal babáknak
2012.02.20.Kategória: Fruktózmentes, Tojás nélkül, Laktózmentes, Főétel, Ebéd, Vacsora,
Címkék: fruktóztartalom, répa, csirke, sajt
Recept összetevői:
Bátor voltam, és újra „emberi” ételt készítettem a porontynak :)
Összetevők: 50 gramm csigatészta (durumtésztából), 45 gramm répa (ez nekem egy szál répa volt) egy picike sajt (mentes)
A tésztát felraktam főni bő vízben, de nem raktam hozzá se olajat, se sót. (A picur így szokta meg és szereti.) A répát tisztítás után megfeleztem, a felét nagyon vékony karikákra vágtam, a másik felét pedig nagyobbakra, épp csak, hogy puhára tudjam főzni, és felteszem egy lábosban a tűzhelyre annyi vízben, hogy ellepje.
Mikor a tésztát kicsit szétfőztem (a biztonság kedvéért még mindig a poci miatt), leszűröm, és egy nagyon kicsike (óvatosság sajnos a korábbi tapasztalatok miatt) sajtot reszelek rá. Amikor a répa megpuhult, a nagyobb karikákat egy kis főzőlével összeturmixolom, és ráöntöm a tésztára – nyugodtan lehet tehát folyós, a tészta úgyis beszívja, a kis karikákat pedig rászórom az egész tetejére. Erre mehet még a csirkehús (én csirkemellet pároltam a picurnak, imádja), darabokra vágva, vagy szétszaggatva, kinek, hogy tetszik.
A kórházból kapott táblázat szerint a fenti adag fruktóztartalma: kb. 1,5-2 gramm