Répás tökfőzelék majorannás csirkével
2012.10.29.Kategória: Fruktózmentes, Tejmentes, Tojás nélkül, Laktózmentes, Gluténmentes, Főétel, Ebéd, Vacsora,
Címkék: répa, csirke, főzelék, tök, tökfőzelék finoman, répás tökfőzelék
Recept összetevői:
Mióta a kaprot nagy ívben elkerüljük, és rákapott a picur a tökre (ld. töltött, főzelék, fasírtban), egyre bátrabban kapom ki a hűtőből. Pont úgy jártam, hogy se időm, se kedvem nem volt a nagy főzőcskéhez a nagy éjszakába, ezért még fürdetés előtt odaraktam a zöldségeket a párolóba, így a fürdetést követően, de még az esti mese előtt gyorsan össze tudtam turmixolni a másnapi ebédnek valót :) A répától nemcsak, hogy nagyon szép színe lett a főzeléknek, de az íze is különleges volt. Bevallom őszintén a saját adagomat csak egy kis sóval turbóztam fel, más fűszert most nem is raktam bele, de így is nagyon jól esett, főleg melegen.
Hozzávalók:
- 2 csirkemell
- 1 nagyobb répa
- 1 tök
- 3-4 közepes krumpli (mérettől függően)
- fűszerek: só, kakukkfű, babérlevél, majoranna
A zöldségeket mossuk meg, hámozzuk meg, és helyezzük a párolóba. Mikor megpuhultak, turmixoljuk össze őket, rakjuk az egészet még egy kicsit a tűzhelyre, és fűszerezzük ízlés szerint. De először mindenképpen kóstoljuk, hátha natúran is elnyeri a tetszésünket.
A csirkemelleket mossuk le, szabadítsuk meg a nem kívánt részektől, ha van ilyen, majd vágjuk apró kockákra. Tegyük egy fazékban, és fedő alatt pároljuk puhára. A vége felé fűszerezzük egy kis sóval, majorannával.