Reszelt répás halfilé rizzsel babáknak

2012-07-03

Kategória: Fruktózmentes, Tejmentes, Tojás nélkül, Laktózmentes, Gluténmentes, Főétel, Ebéd, Vacsora,

Címkék: , ,Recept összetevői:

Ez tipikusan egy gyors kaja. Előfordul, hogy nincs időm szöszölni, hogy a picur olyan nyafis, hogy egy percre nem tud tőlem elszakadni, hogy nincs két kezem a főzéshez, mert a karomon ő csücsül, stb. Ilyenkor kerülnek elő az elronthatatlan, egyszerű ételek, és csak arra figyelek, hogy legyen az ebédben értékes tápanyag: jelen esetben így került a rizs mellé hal és zöldség.

Hozzávalók (babaadag):

  • 1 kávéscsészényi rizs
  • 2 kávéscsészényi víz
  • 1 tenyérnyi halfilé (nekünk fagyasztott alaszkai tőkehalfilénk volt otthon, mert az nem szálkás)
  • 1 közepes répa
  • kevés zabtej (elhagyható)
  • pici só (nem szükséges)

A rizst pici olajon üvegesre pirítjuk, majd felöntjük a vízzel, (picit sózzuk, ha gondoljuk, nálunk nem volt rá szükség), lefedjük, és negyed óráig alacsony fokozaton főzzük, majd még otthagyjuk 5-10 percre.

A répát megmossuk, meghámozzuk. A halat belerakjuk egy kisebb fazékba, ráreszeljük (kis lyukú reszelőn) a répát, egy kis zabtejet öntünk alá, így nyugodtan főzhetjük nagyobb fokozaton is a halat, nem fog elégni.

Mikor minden puha, keverjük össze a picur táljában. Ha túl meleg, és a picike már enne, önhetünk hozzá egy kis hideg zabtejet, lehűti és könnyen kanalazhatóvá teszi. A még kisebbeknek össze tudjuk az egészet turmixolni.

repas_hal_rizzsel_1.jpg

repas_hal_rizzsel_2.jpg

Az alábbiak is érdekelhetnek: