Salátatészta babáknak

2012-04-10

Kategória: Fruktózmentes, Tejmentes, Tojás nélkül, Laktózmentes, Főétel, Ebéd, Vacsora,

Címkék: , ,



Recept összetevői:

Ezt az ebédet is akkor kreáltam, mikor a picur a-zöldségeket-ki-a-tányérból-le-a-földre időszakában volt, és kellett valami olyan, ami egyben van :) Habár minden sütőben sült tésztás étel recept sajttal vagy tejszínnel operál, legelső alkalommal is ezek nélkül és parajjal  készítettem az ebédet, ami nagyon jó lett. De aztán felfedeztük a rízstejszínt, és onnan nem volt megállás :)

A salátafőzelék nálunk csak ímmel-ámmal csúszott le eddig, de az alábbi képen található adag egy nap alatt eltűnt. A picur olyan jóízűen evett, hogy Apa háromszor kérdezte meg, hogy akkor most mit is főztem?, mi is van benne?, de tényleg, akkor ez most mi is?

Hozzávalók:

  • 1 fej fejessaláta
  • 1 pohár durumtészta (nekünk most tojásnélküli volt, és kocka)
  • 1 csirkemell
  • 2 dl rizstejszín
  • fűszer ízlés szerint (só, majoranna, kis bors)

A salátát megmossuk, felszeleteljük és fazékban kevés vízben megfőzzük, megpároljuk, közben ugyanezt tesszük külön-külön a csirkével és a tésztával. Én a picurnak semmihez nem adok sót, a saját adagomat pedig utólag szoktam sózni.

Mikor minden majdnem kész és puha, akkor a salátáról leöntjük a vizet és összekeverjük a csirkehússal, majd a tésztával, végül ráöntjük a rízstejszínt, fűszerezzük, és egy-két percig gyakori kavargatás mellett még főzzük kicsit.

Majd az egészet áttöltjük egy kisebb mély tepsibe, és előmelegített sütőbe rakjuk. 180 fokon kb. negyed óráig sütjük, akkor érdemes kivenni, mikor a tetején egy-két tészta csücsök aranybarnára pirul.

Ha tetszett a recept, kövess a Facebookon és az Instagramon!


Az alábbiak is érdekelhetnek: