Sárgarépa krémleves babáknak
2012-04-21Kategória: Fruktózmentes, Tejmentes, Tojás nélkül, Laktózmentes, Gluténmentes, Leves, Főétel, Ebéd, Vacsora,
Címkék: krémleves, répa
Recept összetevői:
Itt a cukkini krémleveshez hasonlóan megint az egyszerűség dominált. Legyen leveses, első fogás, hogy utána még beférjen a második, de végre úgy érezze a picur, hogy teli van a hasa.
Hozzávalókat ld. a jegyzetlapon (kisadag).
- 2-3 répa (mérettől függően, az enyémek éppen elég véznák voltak)
- egy pici negyed vöröshagyma
- kevés növényi tej (pl. zabital)
- Nem babáknak: fűszer ízlés szerint (majoranna/bazsalikom, só)
A répákat megpucoljuk, kisebb darabokra vágjuk, a nagyobb babáknál az egyik répát érdemes csak háromba vágni (mindjárt írom, miért). Annyi vízben, ami ellepi, fedett fazékban puhára főzzük. A kisebb darabokat a főzőlével leturmixoljuk, a három nagyobb darabot pedig felkockázzuk. Az egészet visszaöntjük a fazékba, öntünk hozzá egy kis zabtejet, és még egy kicsit összeforraljuk. Ha kivettük a picur adagját, a sajátunkat fűszerezhetjük.
Ha tetszett a recept, kövess a Facebookon és az Instagramon!