Savanyú káposztán párolt csirke pirított kukoricás hajdinával
2014.12.08.Kategória: Fruktózmentes, Tejmentes, Tojás nélkül, Laktózmentes, Gluténmentes, Főétel, Ebéd, Vacsora,
Címkék: hajdina, csirke, kukorica, káposzta
Recept összetevői:
Biztos észrevettétek, hogy az egyszerű, könnyen elkészíthető ételek jelennek meg a blogon, nem véletlen, egy gyerkőc (főleg, ha hasfájós) mellett nagyon fontos tényező az időfaktor :)
Hozzávalókat (családi adag) ld. a jegyzetlapon.
- 500 gramm csirkemell
- 500 gramm savanyú káposzta
- 200 gramm kukorica
- 1 csésze hajdina
- Fűszerek: só, esetleg bors
A jénait egy kis kókuszolajjal kenjük ki, mehet rá a káposzta, arra pedig a jól megmosott, vékonyra felvágott, kicsit megsózott csirkemell szeletek. Alufóliával fedjük le és mehet a 200 fokra előmelegített sütőbe. Olyan 40 perc alatt tökéletesen átpuhul a csirke, és a káposzta is elkészül (a csirkehústól nagyon finom íze lesz).
Közben a hajdinát többszöri átmosás után egy kicsit megpirítjuk a fazékban (lehet kókuszolajon), majd felöntjük 2,5szeres mennyiségű vízzel. Forrás után lefedve alacsony lángon 30 perc alatt puhára fő.
A kukoricát is pirítsuk meg egy kis zsiradékon, és keverjük a kész hajdinához.
Tálalhatjuk is. Ha a picike még nem rajong a káposztáért a hajdinában legalább elrejtettük a szükséges zöldségeket, de sose adjuk fel a próbálkozást, mindig kínáljuk fel a picinek is a komplett fogást, és biztassuk a kóstolásra (de ne erőltessük!).