Selymes tojáskrém
2014.07.15.Kategória: Fruktózmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Gluténmentes, Desszert, Reggeli, Uzsonna,
Címkék: tojás, tojáskrém
Recept összetevői:
Nagyon nagyon sokáig küzdöttünk a tojással, és a tojásos ételekkel, de aztán a dietetikusunknak hála ezen a téren is észlelhetőek voltak a változások. Olyannyira, hogy egy este tojáskrémet mertem csinálni, ami persze hatalmas sikert aratott.
Hozzávalók (családnak) ld. jegyzetlapon:
- 4 tojás
- 1 marék friss petrezselyem
- pici só, esetleg pici fehér bors
- 2-3 evőkanál vaj (tejmentes diétán levőknek pl. liga margarin)
A tojásokat főzzük keményre egy fazékban. Érdemes hideg vízbe helyezni a tojásokat, és lassan felforralni a vizet, mert így biztos, hogy nem pattan meg a héja.
Hámozzuk meg a megfőtt tojásokat, majd tegyük az aprítógépbe, mehet hozzá a só, bors és a petrezselyem, majd a vaj. Turmixoljuk össze. (Persze villával is szétnyomkodhatjuk, édesanyám aprítógép híján nekünk is még így készítette. :)
Kenhetjük is a kenyeret, nagyon finom, lágy állagú tojáskrémet kapunk így.