fruktóz- és tejmentes diéta szerint
A sóska nekem sokáig volt mumus, de annyira sok benne a vitamin, és olyan gyorsan elkészíthető étel, hogy végül beadtam a derekam és kísérletezni kezdtem vele. A gyerekeim legutóbb a karfiolosból olyan jóízűen ettek és repetáztak, hogy gondoltam, gyorsan megosztom Veletek a receptet.
A növényi tejen felolvasztottam a sóskát, addig a kókusztejszínben csomó mentesre kevertem a lisztet. Amikor a sóska elkészült, lepürésítettem és hozzáadtam a lisztes kókusztejet, kicsit így is összeturmixoltam az egészet, hogy véletlenül se legyen csomós, majd raktam vissza az egészet a tűzhelyre, fűszereztem, besűrítettem, majd adtam hozzá még egy kis tejet, hogy lazítsam. Az édesítőt csak a végén kevertem bele, ezt ízlés szerint érdemes. (A fruktózmentes diétában engedélyezett szőlőcukornak főzés közben elillanhat az édes íze, a xilit viszont hashajtó hatású lehet, ha túl sokat teszünk bele, én ezért szoktam kombinálni.)
Mi most főtt tojást készítettünk hozzá, de tojásmentes diéta esetén lehet hallalAMP, zöldség-AMP vagy kölesfasírttalAMP, zabpelyhesAMP vagy amarantosAMP húsgombócokkal vagy más feltéttel is fogyasztani! Jó étvágyat! :)
Ha tetszett a recept, kövess a Facebookon és az Instagramon!