Spenótos lazacos tészta babáknak
2012-06-21Kategória: Fruktózmentes, Tejmentes, Tojás nélkül, Laktózmentes, Főétel, Ebéd, Vacsora,
Címkék: tészta, spenót, spenótos tészta, halas tészta, hal
Recept összetevői:
Spenót és hal, azt hiszem nem kell túlmagyaráznom, hogy az egyik jobb tápanyagforrás, mint a másik. A tészta pedig azért kerül elő nálunk hetente egyszer, mert kicsit tehermentesíti a pocakot, emiatt nagyon jól illik a parajhoz.
Hozzávalók (babaadag):
- 150 gramm spenót
- 1 teáscsészényi durumtészta (én most kockát használtam)
- 1 tenyérnyi lazac (nekünk vadlazac volt itthon)
- rozmaring, csipet só, kakukkfű
A spenót és a hal pozitívumain túl, emellett az ebéd mellett szólt, hogy nagyon egyszerű elkészíteni. Ha a picur éppen sírós, és hasfájós, akkor is meg tudjuk csinálni, ha kell egy kézzel is (másikon a baba persze :) Ráadásul ilyen melegben az sem mindegy, hogy mennyi időt töltünk a konyhában.
A spenótot alaposan lemossuk, a szárát letépkedjük, majd egy kis vízben puhára főzzük, és leturmixoljuk (vagy késsel apróra kockázzuk). A halat fedett fazékban alacsony fokozaton puhára pároljuk, a vége felé fűszerezzük, sót minimálisan rakjunk bele, épp csak egy csipetet (ha magunknak is akarunk készíteni, nagyobb adagra lesz szükség, de akkor utána is sózhatjuk). A durumtésztát lobogó vízben kb. 5-7 perc alatt kifőzzük (de a zacskóján általában mindig rajta van a tészta pontos főzési ideje).
Ha minden elkészült, keverjük össze a halas fazékban, és hagyjuk pár percre összeérni az ízeket, majd tálalhatjuk.