Stefánia vagdalt a tej- és fruktózmentes diétában
2016.06.13.Kategória: Fruktózmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Gluténmentes, Főétel, Ebéd, Vacsora,
Címkék: zabpehely, darálthús, tojás, stefánia vagdalt
Recept összetevői:
Sokáig nem készült nálunk Stefánia vagdalt a tojás miatt, de szerencsére eljött az idő, amikor a tojást végre teljes mértékig beiktathattuk az étrendbe, így amikor az óvodai menüben megláttam, majdnem hagyományosan el is készítettem. Persze csak majdnem :) hiszen – ahogy megszokhattátok – zsemlemorzsa helyett zabpelyhet használtam, hogy minél vitamindúsabb legyen a kicsi ebédje.
Hozzávalókat ld. a jegyzetlapon.
- 500 gramm sertés darálthús
- 200 gramm zabpehely (gluténérzékenyeknek gluténmentes)
- 1 közepes fej vöröshagyma
- opcionális: 1 tojás a fasírtba
- fűszerek: só, fehér bors, őrölt kömény, (friss) petrezselyem
- 3 tojás
A zabpelyhet áztassuk be vízbe, épp hogy ellepje. Mikor megszívta magát (kb. 10 perc), szeleteljük hozzá apróra a megtisztított hagymát, keverjük bele a húst, (és opcionálisan 1 tojást) és fűszerezzük. Jól dolgozzuk össze, és hagyjuk fél órát pihenni a hűtőben.
Közben főzzük meg a tojásokat egy fazék vízben. A kihűlt tojásokat tisztítsuk meg.
Majd az összeért húsmassza egy részét helyezzük a kivajazott forma aljára, tegyük rá a főtt tojásokat és takarjuk be a maradék darálthússal. Tegyük 200 fokra előmelegített sütőbe. Kb. 40-45 perc alatt ízletesen átsül.
Ha tetszett a recept, kövess a Facebookon és az Instagramon!