Zabos hajdinás tallér
2012.05.25.Kategória: Fruktózmentes, Tejmentes, Tojás nélkül, Laktózmentes, Gluténmentes, Desszert,
Címkék: hajdinás süti, sütemény, zabpehely, hajdina, sütőpor_nélkül, teasüti
Recept összetevői:
A teasüti sorozatunk folytatódik (ld. címke). Igyekeztem puhább teasütit kreálni a linzer tészta összetevői alapján, és mivel imádjuk a zabpelyhet, ezért kísérleteztem kicsit. Az eredmény több volt, mint jó! :)
Hozzávalók:
- 50 gramm hajdinaliszt
- 25 gramm zabpehelyliszt
- 75 gramm zabpehely
- 80 gramm vaj (mentes!)
- 1 mk fahéj
- 35 gramm xilit porcukorrá darálva
Ugyanúgy készítjük el mint a linzert: a tálba kimérjük a száraz hozzávalókat, majd a vajat – kisebb kockákban érdemes -, és összemorzsoljuk az egészet. A hűtőbe tesszük fél órára pihenni.
A tésztából gombócokat formázunk, és a két tenyerünk között kilapítva megformázzuk. A tallérokat ráhelyezzük egy sütőpapírral bélelt tepsibe, és előmelegített sütőben 170 fokon kb. 10-15 perc alatt készre sütjük. Ha már aranybarna a széle, lehet kivenni a sütőből.