Újévi burgonyás kenyér
2016.01.01.Kategória: Fruktózmentes, Tejmentes, Tojás nélkül, Laktózmentes, Reggeli, Tízórai, Uzsonna, Vacsora,
Címkék: kenyér krumpli
Recept összetevői:
Az újévi burgonyás kenyerünket több minden inspirálta: nem volt itthon kenyér :), sok krumplink maradt a pogácsa miatt, és imádjuk a sütőből szálló frissen sült pékárú illatát.
Hozzávalókat ld. a jegyzetlapon.
- 450 gramm liszt
- 50 gramm főtt krumpli
- 1 evőkanál olaj
- 1 teáskanál só
- 20 gramm élesztő
- 1 teáskanál szőlőcukor
- 100 gramm langyos víz
A langyos vízben megfuttatjuk az élesztőt a szőlőcukorral. A lisztet összekeverjük a krumplival, az olajjal, beleszórjuk a sót, majd összegyúrjuk a felfuttatott élesztővel. Kb. 1 óra alatt megkel a tészta, ezután formázzuk, és még hagyjuk 20 percig pihenni, újra kelni.
Közben készítsünk a sütő aljába egy vízzel teli sütőtálat, és tekerjük 220 fokra a hőmérsékletet.
Mielőtt a sütőbe tennénk, kenjük le a kenyértészta tetejét vízzel, majd mehet a 220 fokra előmelegített gőzös sütőbe 10 percig, ekkor vegyük vissza 175 fokra a hőmérsékletet, és még 50 percig süssük.
Ha tetszett a recept, kövess a Facebookon és az Instagramon!