Újévi burgonyás kenyér

2016.01.01.

Kategória: Fruktózmentes, Tejmentes, Tojás nélkül, Laktózmentes, Reggeli, Tízórai, Uzsonna, Vacsora,

Címkék:



Recept összetevői:

Az újévi burgonyás kenyerünket több minden inspirálta: nem volt itthon kenyér :), sok krumplink maradt a pogácsa miatt, és imádjuk a sütőből szálló frissen sült pékárú illatát.

Hozzávalókat ld. a jegyzetlapon.

  • 450 gramm liszt
  • 50 gramm főtt krumpli
  • 1 evőkanál olaj
  • 1 teáskanál só
  • 20 gramm élesztő
  • 1 teáskanál szőlőcukor
  • 100 gramm langyos víz

A langyos vízben megfuttatjuk az élesztőt a szőlőcukorral. A lisztet összekeverjük a krumplival, az olajjal, beleszórjuk a sót, majd összegyúrjuk a felfuttatott élesztővel. Kb. 1 óra alatt megkel a tészta, ezután formázzuk, és még hagyjuk 20 percig pihenni, újra kelni.

Közben készítsünk a sütő aljába egy vízzel teli sütőtálat, és tekerjük 220 fokra a hőmérsékletet.

Mielőtt a sütőbe tennénk, kenjük le a kenyértészta tetejét vízzel, majd mehet a 220 fokra előmelegített gőzös sütőbe 10 percig, ekkor vegyük vissza 175 fokra a hőmérsékletet, és még 50 percig süssük.

Ha tetszett a recept, kövess a Facebookon és az Instagramon!

Újévi burgonyás kenyér