\n
Nekem m\u00e1r kor\u00e1bbr\u00f3l volt el\u0151k\u00e9sz\u00edtett fagyasztott s\u00fct\u0151t\u00f6k\u00f6m, de a legjobb, ha s\u00fct\u0151ben k\u00e9sz\u00edtj\u00fck el:\u00a0megmossuk a s\u00fct\u0151t\u00f6k h\u00e9j\u00e1t, let\u00f6r\u00f6lj\u00fck, majd kett\u00e9v\u00e1gjuk. A magokat kan\u00e1llal kikaparjuk, majd a cs\u00f3nakokat r\u00e1tessz\u00fck egy s\u00fct\u0151pap\u00edrral b\u00e9lelt tepsire. J\u00f3l (b\u0151ven) megsz\u00f3rjuk v\u00edzzel \u00e9s egy kicsit meghintj\u00fck fah\u00e9jjal. \u00cdgy megs\u00fctve oml\u00f3s lesz \u00e9s puha, \u00e9des lesz az \u00edze, \u00e9s b\u00e1r fah\u00e9jjal k\u00e9sz\u00fcl, mindenhez illik: s\u00f3shoz-\u00e9deshez egyar\u00e1nt.<\/p>\n
A felenged\u00e9s, p\u00e1rol\u00e1s v\u00e9ge fel\u00e9 sz\u00f3runk r\u00e1 bazsalikomot, petrezselyemet. A lilahagym\u00e1t megpucoljuk, \u00e9s kis kock\u00e1kra v\u00e1gjuk, majd \u00fcvegesre p\u00e1roljuk. Hozz\u00e1adjuk a rizst, kicsit p\u00e1roljuk egy\u00fctt a hagym\u00e1val, majd felengedj\u00fck v\u00edzzel \u00e9s egy kis n\u00f6v\u00e9nyi tejjel (\u00e9n rizstejet haszn\u00e1ltam, elhagyhat\u00f3, de finomabb az \u00edze, ha van benne). Amikor majdnem k\u00e9sz, hozz\u00e1\u00f6ntj\u00fck a s\u00fct\u0151t\u00f6k\u00f6t, bazsalikommal, petrezselyemmel m\u00e9g f\u0171szerezz\u00fck. Kicsit f\u0151zz\u00fck \u00f6ssze m\u00e9g, \u00e9s fed\u0151 alatt hagyjuk m\u00e9g 5-10 percre a rizs \u00e9s az \u00edzek kedv\u00e9\u00e9rt.<\/p>\n
Apa sajtot sz\u00f3rt r\u00e1, \u00e1ll\u00edt\u00f3lag j\u00f3t tesz neki :) a picinek persze sajt n\u00e9lk\u00fcl adtuk. Kisebb bab\u00e1bknak \u00f6ssze lehet turmixolni az eg\u00e9szet p\u00e9pesre, \u00edgy \u0151k is j\u00f3t falatozhatnak bel\u0151le.<\/p>\n
<\/p>\n<\/div>\n
\n