{"id":4364140,"date":"2012-04-08T13:08:00","date_gmt":"2012-04-08T11:08:00","guid":{"rendered":"http:\/\/babykitchen.blog.hu\/2012\/04\/08\/zabpelyhes_grizes_torta_babaknak_tojas_tej_cukormentes"},"modified":"2018-03-06T14:48:58","modified_gmt":"2018-03-06T13:48:58","slug":"zabpelyhes_grizes_torta_babaknak_tojas_tej_cukormentes","status":"publish","type":"post","link":"https:\/\/babakonyha.hu\/zabpelyhes_grizes_torta_babaknak_tojas_tej_cukormentes\/","title":{"rendered":"Zabpelyhes-gr\u00edzes torta bab\u00e1knak – toj\u00e1s-tej-cukormentes"},"content":{"rendered":"
Miut\u00e1n siker\u00fclt kre\u00e1lni egy\u00a0olyan tort\u00e1t<\/span><\/span>, amelyben nem lehet gy\u00fcm\u00f6lcs, tej, cukor\/\u00e9des\u00edt\u0151, mesters\u00e9ges anyagok stb., m\u00e9gis k\u00e9sz\u00fclt egy m\u00e1sodik v\u00e1ltozat.\u00a0A picurnak volt egy kis hasf\u00e1j\u00e1sa ugyanis az \u00e9rz\u00e9keny pocija\u00a0miatt – lehet, hogy csak a mennyis\u00e9g miatt (sokat evett\u00a0bel\u0151le :)\u00a0-, de ink\u00e1bb pr\u00f3b\u00e1ltam egy m\u00e9g\u00a0k\u00f6nnyebb verzi\u00f3t keresni.\u00a0A m\u00e1sodik v\u00e1ltozat a zabpelyhes torta receptj\u00e9nek tov\u00e1bbgondol\u00e1sa.<\/p>\n Hozz\u00e1val\u00f3kat ld. a jegyzetlapon.<\/p>\n A zabpelyhet kb. egy \u00f3r\u00e1ra be\u00e1ztatjuk annyi rizsitalba, amennyi ellepi, majd addig f\u0151zz\u00fck, am\u00edg ny\u00e1lk\u00e1s \u00e9s puha lesz. A t\u00e9szt\u00e1t s\u00fct\u0151pap\u00edrral kib\u00e9lelt tortaform\u00e1kba \u00f6ntj\u00fck – \u00e9n k\u00e9t kis kerek tepsibe t\u00f6lt\u00f6ttem,\u00a0mivel az\u00a0\u00edgy k\u00e9sz\u00fclt\u00a0zabpelyhes tortaalapot szinte lehetetlen kett\u00e9v\u00e1gni –\u00a0\u00e9s 190 fokon megs\u00fctj\u00fck. Mikor a sz\u00e9le aranybarna lesz, kivessz\u00fck a s\u00fct\u0151b\u0151l \u00e9s am\u00edg kih\u00fcl, elk\u00e9sz\u00edthetj\u00fck a t\u00f6ltel\u00e9ket, m\u00e1zat.<\/p>\n Hasonl\u00f3an az els\u0151 v\u00e1ltozathoz kb. f\u00e9l liter felforralt tejhez \u00f6ntj\u00fck a megfelel\u0151 mennyis\u00e9g\u0171 b\u00fazadar\u00e1t. Igaz\u00e1b\u00f3l tejbegr\u00edzt k\u00e9sz\u00edt\u00fcnk, csak kicsit s\u0171r\u0171bre. Elvileg egy adag b\u00fazadar\u00e1t k\u00e9tszeres mennyis\u00e9g\u0171 folyad\u00e9kkal \u00e9rdemes elk\u00e9sz\u00edteni, de \u00e9n kicsit kevesebb b\u00fazadar\u00e1t \u00e9s t\u00f6bb r\u00edzstejet haszn\u00e1ltam. A vanilia kikapart belsej\u00e9t \u00e9s a h\u00e9j\u00e1t m\u00e9g a hideg tejbe raktam, \u00e9s a h\u00e9j\u00e1t csak akkor vettem ki, amikor a tejbegr\u00edz m\u00e1r elk\u00e9sz\u00fclt.<\/p>\n Nem nagyon hagytam h\u0171lni a massz\u00e1t, hanem m\u00e1ris r\u00e1kentem a zabpelyhes alapra, r\u00e1helyeztem a m\u00e1sik tortalapot, majd a tetej\u00e9t \u00e9s az oldal\u00e1t is megkentem. Erre a tort\u00e1ra is rizspehely-g\u00f6ngy\u00f6k ker\u00fcltek d\u00edsz\u00edt\u00e9s gyan\u00e1nt.<\/p>\n Ha tetszett a recept, k\u00f6vess a\u00a0Facebookon\u00a0<\/a>\u00e9s az\u00a0Instagramon<\/a>!<\/p>\n\n
\n
\n