{"id":4367150,"date":"2012-04-06T09:09:00","date_gmt":"2012-04-06T07:09:00","guid":{"rendered":"http:\/\/babykitchen.blog.hu\/2012\/04\/06\/fruktoz_tojas_tejmentes_kalacskoszoru"},"modified":"2018-07-19T11:43:57","modified_gmt":"2018-07-19T10:43:57","slug":"fruktoz_tojas_tejmentes_kalacskoszoru","status":"publish","type":"post","link":"https:\/\/babakonyha.hu\/fruktoz_tojas_tejmentes_kalacskoszoru\/","title":{"rendered":"Frukt\u00f3z-toj\u00e1s-tejmentes kal\u00e1cskoszor\u00fa"},"content":{"rendered":"
A dietetikusunk szerint a tejmentes di\u00e9ta els\u0151 h\u00e1rom het\u00e9ben a legjobb, ha az ember maga k\u00e9sz\u00edti a p\u00e9k\u00e1r\u00fat, ez\u00e9rt elkezdtem kiflit \u00e9s h\u00fasv\u00e9thoz k\u00f6zeledve\u00a0kal\u00e1csot gy\u00e1rtani a picurnak. Az els\u0151 ilyen pr\u00f3b\u00e1lkoz\u00e1s volt ez a kal\u00e1cskoszor\u00fa.<\/span><\/p>\n Hozz\u00e1val\u00f3k:<\/p>\n Az \u00e9leszt\u0151t\u00a0egy kis\u00a0tejben \u00e9s 1 tk sz\u0151l\u0151cukorral\u00a0felfuttatjuk (a ny\u00edrfacukor erre nem alkalmas). K\u00f6zben a lisztet \u00e1tszit\u00e1ljuk, ez fontos, ha azt akarjuk, hogy a t\u00e9szta foszl\u00f3sabb legyen.\u00a0Hozz\u00e1adjuk a ny\u00edrfacukrot, a s\u00f3t \u00e9s a vajat belekock\u00e1zzuk. A kov\u00e1szt v\u00e9g\u00fcl hozz\u00e1\u00e1ntj\u00fck az eg\u00e9szhez \u00e9s \u00f6sszegy\u00farjuk. Nem kell megijedni, ha t\u00e9szta az elej\u00e9n ragad, j\u00f3l \u00e1t kell dagasztani\/gy\u00farni (min. 15-20 percig). Ha a t\u00e9szta 10 perc ut\u00e1n is m\u00e9g mindig ragad\u00f3s, akkor \u00e9rdemes egy kis lisztet adni hozz\u00e1. A begy\u00fart t\u00e9szt\u00e1t meleg helyre tessz\u00fck, \u00e9s k\u00e9tszeres\u00e9re kelesztj\u00fck.\u00a0Ez kb. egy-k\u00e9t \u00f3ra.<\/p>\n A megkelt t\u00e9szt\u00e1t h\u00e1rom r\u00e9szre osztjuk, \u00e9s azonos hossz\u00fas\u00e1g\u00fa hengerekk\u00e9 sodorjuk, majd \u00f6sszefonjuk. A k\u00e9t v\u00e9g\u00e9n\u00e9l \u00f6sszeillesztj\u00fck. A tetej\u00e9t r\u00edzstejjel megkenj\u00fck, \u00e9s el\u0151meleg\u00edtett s\u00fct\u0151be rakjuk, 175 fokon kb. 30 percig s\u00fctj\u00fck. (T\u00f6bb helyen javasolt\u00e1k, \u00e9s t\u00e9nyleg \u00e9rdemes egy v\u00edzzel teli tepsit tenni mell\u00e9 a s\u00fct\u0151be, olyankor m\u00e9g a sz\u00edne is m\u00e1s :)<\/p>\n\n
\n