{"id":4464791,"date":"2012-05-09T12:00:00","date_gmt":"2012-05-09T10:00:00","guid":{"rendered":"http:\/\/babykitchen.blog.hu\/2012\/05\/09\/rizseshus_a_la_koles_babaknak"},"modified":"2012-05-09T12:00:00","modified_gmt":"2012-05-09T10:00:00","slug":"rizseshus_a_la_koles_babaknak","status":"publish","type":"post","link":"https:\/\/babakonyha.hu\/rizseshus_a_la_koles_babaknak\/","title":{"rendered":"Rizsesh\u00fas a la k\u00f6les bab\u00e1knak"},"content":{"rendered":"
A picurnak megint f\u00e1jt a hasa, ez\u00e9rt valami k\u00f6nny\u0171t, de m\u00e9gis laktat\u00f3t, \u00e9rt\u00e9keset akartam kital\u00e1lni neki, \u00edgy sz\u00fcletett meg ez a recept. Hiszen a k\u00f6les nemcsak vitaminokban gazdag<\/a>, de olyan rostokat is tartalmaz, amelyek seg\u00edtik a norm\u00e1lis b\u00e9lm\u0171k\u00f6d\u00e9s helyre\u00e1ll\u00edt\u00e1s\u00e1t. A cukkini<\/a> pedig mindig el\u0151ker\u00fcl, ha el\u0151z\u0151 napokban volt ter\u00edt\u00e9ken puffaszt\u00f3bb z\u00f6lds\u00e9gf\u00e9le :)<\/p>\n Hozz\u00e1val\u00f3k:<\/p>\n A hagym\u00e1t megtiszt\u00edtjuk, apr\u00f3ra kock\u00e1zzuk, \u00e9s fedett faz\u00e9kban egy kis olajon\/vizen\/vajon \u00fcvegesre p\u00e1roljuk. K\u00f6zben lemossuk a combokat, \u00e9s ezeket is apr\u00f3ra kock\u00e1zzuk, a hagym\u00e1hoz adjuk, megkeverj\u00fck, \u00e9s hagyjuk alacsonyabb fokozaton p\u00e1rol\u00f3dni. Ekkor van id\u0151nk megh\u00e1mozni, \u00e9s picire kock\u00e1zni a cukkinit, illetve \u00e1tmosni (ha szeretn\u00e9nk) a k\u00f6lest. Mikor a h\u00fas m\u00e1r feh\u00e9r, hozz\u00e1adjuk a k\u00f6lest \u00e9s a cukkinit, majd fel\u00f6ntj\u00fck a v\u00edzzel, \u00e9s f\u0171szerezz\u00fck. Ha valaki csak a bab\u00e1nak k\u00e9sz\u00edti az \u00e9telt (ez esetben kisebb adag is el\u00e9g, ha nem akarjuk fagyaszt\u00f3ba tenni a marad\u00e9kot), akkor nem is felt\u00e9tlen\u00fcl kell s\u00f3t adni hozz\u00e1.<\/p>\n Ha felforrt a v\u00edz, alacsony fokozaton kb. f\u00e9l \u00f3ra alatt k\u00e9szre f\u0151zz\u00fck az eg\u00e9szet. Nem kell vele foglalkoznunk, fedett faz\u00e9kban teszi a dolg\u00e1t. T\u00e1lal\u00e1sn\u00e1l megkavarjuk, hogy egys\u00e9gesen mindenhova minden finom jusson. \u00c9n a saj\u00e1t adagomat melegen, t\u00e1lal\u00e1sn\u00e1l megs\u00f3ztam, \u00edgy t\u00e9nyleg nagyon \u00edzletes lett, m\u00e9g a picur el\u00e9gedett h\u00fcmm\u00f6g\u00e9s\u00e9nek is hittem :)<\/p>\n <\/p>\n <\/p>\n\n