{"id":4465463,"date":"2012-04-30T11:00:00","date_gmt":"2012-04-30T09:00:00","guid":{"rendered":"http:\/\/babykitchen.blog.hu\/2012\/04\/30\/hajdinakasa_babaknak"},"modified":"2018-02-23T12:19:06","modified_gmt":"2018-02-23T11:19:06","slug":"hajdinakasa_babaknak","status":"publish","type":"post","link":"https:\/\/babakonyha.hu\/hajdinakasa_babaknak\/","title":{"rendered":"Hajdinak\u00e1sa"},"content":{"rendered":"
Ide is eljutottunk, megk\u00f3stoltuk a hajdinak\u00e1s\u00e1t, \u00e9s r\u00e1cuppantunk :) Mivel a hajdin\u00e1ban rengeteg a vitamin, a rost \u00e9s gazdag kalciumban, b\u00e1r err\u0151l m\u00e1r reg\u00e9ltem kor\u00e1bban<\/a>, ez\u00e9rt nagyon meg\u00f6r\u00fcltem, hogy a picur milyen \u00e9lvezettel eszi a k\u00e1s\u00e1t.<\/p>\n Hozz\u00e1val\u00f3k:<\/p>\n A hajdin\u00e1t k\u00e9tszer-h\u00e1romszor \u00e1tmossuk, hogy elt\u0171nj\u00f6n az enyh\u00e9n olajos \u00edze (\u00e9n nem \u00e9reztem, mikor els\u0151 alkalommal ett\u00fck, de a picur \u00e9rz\u00e9keny pocakja miatt m\u00e1sodj\u00e1ra m\u00e1r \u00edgy tettem). H\u00e1romszoros mennyis\u00e9g\u0171 v\u00edzben\/tejben egy fedett faz\u00e9kban alacsony fokozaton megf\u0151zz\u00fck. Hasonl\u00f3an a k\u00f6leshez<\/a>\u00a020 percig f\u0151zz\u00fck, majd 10 percig m\u00e9g a t\u0171zhelyen hagyjuk. Ha \u00edgy tesz\u00fcnk, nagyon finom \u00e1llag\u00fa lesz a hajdinak\u00e1s\u00e1nk.<\/p>\n Ahogy a k\u00f6lesk\u00e1s\u00e1n\u00e1l, itt is \u00fagy szoktam, hogyha a hajdina forr\u00f3, akkor hideg tejet \u00f6nt\u00f6k r\u00e1, ha pedig m\u00e1r kih\u0171lt, akkor felforralom a tejet, \u00e9s \u00fagy keverem hozz\u00e1, \u00edgy pont olyan h\u0151m\u00e9rs\u00e9klet\u0171 lesz, ami azonnal fogyaszthat\u00f3.<\/p>\n A saj\u00e1t adagomat mindig \u00e9des\u00edtem ny\u00edrfacukorral \u00e9s fah\u00e9jjal, isteni \u00edze van, jelenleg vetekszik a k\u00f6lesk\u00e1s\u00e1val. Abb\u00f3l is l\u00e1tszik, hogy nem tudtam olyan fot\u00f3t k\u00e9sz\u00edteni, ahol a picur ne tolta volna bele a kanal\u00e1t a t\u00e1ny\u00e9rba :)<\/p>\n\n