{"id":4467345,"date":"2012-05-03T20:05:00","date_gmt":"2012-05-03T18:05:00","guid":{"rendered":"http:\/\/babykitchen.blog.hu\/2012\/05\/03\/spenotos_gnocchi_tojas_nelkul_babaknak"},"modified":"2017-12-09T11:57:28","modified_gmt":"2017-12-09T10:57:28","slug":"spenotos_gnocchi_tojas_nelkul_babaknak","status":"publish","type":"post","link":"https:\/\/babakonyha.hu\/spenotos_gnocchi_tojas_nelkul_babaknak\/","title":{"rendered":"Spen\u00f3tos gnocchi toj\u00e1s n\u00e9lk\u00fcl bab\u00e1knak"},"content":{"rendered":"
Hetente egyszer parajt kell ennie a picurnak, de m\u00e1r nagyon kezdtem unni a f\u0151zel\u00e9ket, meg a t\u00e9szt\u00e1kat, amikor a medvehagym\u00e1s gnocchir\u00f3l olvastam. R\u00f6gt\u00f6n beugrott, hogy ezt a spen\u00f3ttal is megtehetj\u00fck, csak az er\u0151s f\u0171szerez\u00e9st meg a toj\u00e1st kell kihagyni. \u00a0<\/span><\/p>\n Hozz\u00e1val\u00f3kat ld. a jegyzetlapon.<\/p>\n A krumplit h\u00e1moz\u00e1s \u00e9s tiszt\u00edt\u00e1s ut\u00e1n megp\u00e1roljuk, vagy felkock\u00e1zzuk, \u00e9s puh\u00e1ra f\u0151zz\u00fck. Ha megpuhult, megt\u00f6rj\u00fck krumplinyom\u00f3val vagy vill\u00e1val, \u00e9s hagyjuk kih\u0171lni. Ez az\u00e9rt fontos, mert min\u00e9l melegebb, ann\u00e1l t\u00f6bb lisztet vesz fel. A kih\u0171lt krumpliba belekeverj\u00fck a spen\u00f3tot, majd fokozatosan keverj\u00fck bele a lisztet, – l\u00e1tni fogjuk, mennyire van sz\u00fcks\u00e9ge a t\u00e9szt\u00e1nak. Ha gy\u00far\u00e1s ut\u00e1n m\u00e1r nem ragad az ed\u00e9ny fal\u00e1hoz, nem kell t\u00f6bb liszt, helyette kivessz\u00fck a t\u00e1lb\u00f3l, \u00e9s hosszabb hengereket form\u00e1zunk bel\u0151le. Felv\u00e1gjuk kisebb katon\u00e1kra, \u00e9s vill\u00e1val megnyomjuk, \u00edgy nyeri el az alakj\u00e1t. (Ez \u00e1ll\u00edt\u00f3lag az\u00e9rt is kell, mert \u00edgy kif\u0151zve jobban felsz\u00edvja majd az adott sz\u00f3szt.)<\/p>\n <\/p>\n K\u00f6zben megh\u00e1mozzuk a r\u00e9p\u00e1kat, kicsire kock\u00e1zzuk, \u00e9s \u00e9ppen annyi v\u00edzben, amely ellepi, feltessz\u00fck f\u0151ni k\u00f6zepes fokozaton. Mikor majdnem elp\u00e1rolog a v\u00edz, hozz\u00e1\u00f6ntj\u00fck a n\u00f6v\u00e9nyi tejsz\u00ednt, \u00e9s hagyjuk, hogy kicsit \u00f6sszef\u0151jenek az \u00edzek.<\/p>\n A gnocchi t\u00e9szt\u00e1nkat v\u00e9g\u00fcl b\u0151 lobog\u00f3 v\u00edzbe dobjuk, \u00e9s forr\u00e1st\u00f3l sz\u00e1m\u00edtva 2-5 perc alatt kif\u0151zz\u00fck. Nem szabad t\u00fcrelmetlennek lenni, ink\u00e1bb t\u00f6bb adagban f\u0151zz\u00fck ki a gomb\u00f3cainkat, hogy ne legyenek ragad\u00f3sak, legyen el\u00e9g hely\u00fck a faz\u00e9kban. A k\u00e9sz gnocchikat sz\u0171r\u0151be helyezz\u00fck, hagyjuk, hogy kicsit lecs\u00f6p\u00f6gj\u00f6nek, majd t\u00e1ny\u00e9rra rakjuk, nyakon \u00f6ntj\u00fck a sz\u00f3sszal, \u00e9s t\u00e1lalhatjuk is.<\/p>\n <\/p>\n\n