{"id":4473828,"date":"2012-04-29T22:11:00","date_gmt":"2012-04-29T20:11:00","guid":{"rendered":"http:\/\/babykitchen.blog.hu\/2012\/04\/29\/padlizsankremmel_toltott_krumpli_babaknak"},"modified":"2018-07-19T12:48:35","modified_gmt":"2018-07-19T11:48:35","slug":"padlizsankremmel_toltott_krumpli_babaknak","status":"publish","type":"post","link":"https:\/\/babakonyha.hu\/padlizsankremmel_toltott_krumpli_babaknak\/","title":{"rendered":"Padlizs\u00e1nkr\u00e9mmel t\u00f6lt\u00f6tt krumpli bab\u00e1knak"},"content":{"rendered":"
Megint onnan indultunk, hogy olyan z\u00f6lds\u00e9g kellett, aminek alacsony a frukt\u00f3ztartalma, de nem terheli a pocakot, \u00edgy jutottam arra, hogy a s\u00fclt m\u00e1j mell\u00e9 padlizs\u00e1nkr\u00e9mmel t\u00f6lt\u00f6tt krumplit k\u00e9sz\u00edtek, persze toj\u00e1s, tejf\u00f6l \u00e9s sajt n\u00e9lk\u00fcl, azt\u00e1n megl\u00e1tjuk mire jutunk. Amire nem sz\u00e1m\u00edtottam, hogy m\u00e9g apa is –\u00a0akinek f\u00e9lretett\u00fcnk egy adagot – megdics\u00e9rte a vacsor\u00e1t!<\/p>\n
Hozz\u00e1val\u00f3k:<\/p>\n
A krumplikat megmossuk, \u00e9s h\u00e9jastul egy faz\u00e9kba rakjuk, v\u00edzzel fel\u00f6ntj\u00fck, \u00e9s fed\u0151 alatt puh\u00e1ra f\u0151zz\u00fck. A hagym\u00e1t megtiszt\u00edtjuk, f\u00e9lbe v\u00e1gjuk, az egyik fel\u00e9t apr\u00f3ra kock\u00e1zzuk, \u00e9s kicsit megp\u00e1roljuk fed\u0151 alatt (vajon\/olajon\/v\u00edzen). K\u00f6zben megtiszt\u00edtjuk a padlizs\u00e1nt, megh\u00e1mozzuk, \u00e9s ugyancsak felkock\u00e1zzuk, majd a hagym\u00e1hoz adjuk. Lefedve addig f\u0151zz\u00fck, m\u00edg megpuhul, – egy kis vizet mindig \u00f6nthet\u00fcnk al\u00e1, hogy ne kapja oda.<\/p>\n
Mindek\u00f6zben v\u00e9kony szeletekre v\u00e1gjuk a hagyma m\u00e1sik fel\u00e9t, \u00e9s egy kivajazott j\u00e9naiba sz\u00f3rjuk, sz\u00e9pen egyenletesen, hogy mindenhova jusson. Lemossuk a m\u00e1jdarabokat, \u00e9s a kivajazott, hagym\u00e1val besz\u00f3rt j\u00e9naiba helyezz\u00fck. A j\u00e9nait lefedj\u00fck aluf\u00f3li\u00e1val, \u00e9s el\u0151meleg\u00edtett s\u00fct\u0151be helyezz\u00fck, 200 fokon kb. 20 percig s\u00fctj\u00fck. Nem lesz olyan piros, mintha fedetlen\u00fcl k\u00e9sz\u00fclne a s\u00fct\u0151ben, viszont cser\u00e9be nagyon oml\u00f3s puha lesz, ami nem elvetend\u0151 a picur fogainak sz\u00e1m\u00e1t tekintve :) \u00e9s \u00edgy az \u00edny\u00e9vel is \u00f6ssze tudja pr\u00e9selni a sz\u00e1j\u00e1ban. \u0150szint\u00e9n sz\u00f3lva mi m\u00e1r a saj\u00e1t adagunkat is \u00edgy k\u00e9sz\u00edtj\u00fck, annyival zamatosabb lesz \u00edzre is, \u00e9s soha nem ker\u00fcl\u00fcnk olyan helyzetbe, hogy r\u00e1g\u00f3s vagy kem\u00e9ny lenne a m\u00e1j.<\/p>\n
Mikor a krumpli k\u00e9szen van, megh\u00e1mozzuk, kett\u00e9v\u00e1gjuk, \u00e9s egy kis kan\u00e1llal kikaparjuk a belsej\u00e9t, ami m\u00e1r mehet is a turmix g\u00e9pbe. A krumplics\u00f3nakokat helyezz\u00fck egy vajjal kikent j\u00e9naiba, vagy s\u00fct\u0151pap\u00edrral kib\u00e9lelt tepsibe.<\/p>\n
Ha a padlizs\u00e1n megpuhul ugyancsak mehet a kever\u0151t\u00e1lba, sz\u00f3rjunk r\u00e1 egy kis majorann\u00e1t m\u00e9g, \u00f6nts\u00fcnk hozz\u00e1 egy kev\u00e9s tejitalt (hogy selymesebb legyen majd az eredm\u00e9ny), \u00e9s turmixoljuk az eg\u00e9szet \u00f6ssze. A massz\u00e1val t\u00f6lts\u00fck meg a krumplikat.<\/p>\n
190 fokon el\u0151meleg\u00edtett s\u00fct\u0151ben kb. f\u00e9l \u00f3r\u00e1ig s\u00fcss\u00fck a t\u00f6lt\u00f6tt krumplikat. Mikor a teteje kezd megpirulni, lehet kivenni. (Apa adagj\u00e1t s\u00f3ztam, borsoztam ut\u00f3lag, \u00e9s a m\u00e1jra egy kis fokhagym\u00e1t is csemp\u00e9sztem:) A picur kapott hozz\u00e1 m\u00e9g egy kis f\u00fcrt\u00f6s ubork\u00e1t, mert az\u00e9rt nagyon odavan, \u00e9s nyersen se okoz probl\u00e9m\u00e1t a pocakj\u00e1nak.<\/p>\n
\n