{"id":4483216,"date":"2012-05-07T21:00:00","date_gmt":"2012-05-07T19:00:00","guid":{"rendered":"http:\/\/babykitchen.blog.hu\/2012\/05\/07\/zabpelyhes_krumplis_pogacsa_babaknak"},"modified":"2012-05-07T21:00:00","modified_gmt":"2012-05-07T19:00:00","slug":"zabpelyhes_krumplis_pogacsa_babaknak","status":"publish","type":"post","link":"https:\/\/babakonyha.hu\/zabpelyhes_krumplis_pogacsa_babaknak\/","title":{"rendered":"Zabpelyhes krumplis pog\u00e1csa bab\u00e1knak"},"content":{"rendered":"
Az \u00f6tlet egy j\u00e1tsz\u00f3t\u00e9ri kismama besz\u00e9lget\u00e9s sor\u00e1n j\u00f6tt (k\u00f6szi H.!:) lehet olyan krumplis pog\u00e1cs\u00e1t k\u00e9sz\u00edteni, amiben nincs toj\u00e1s, s\u00fct\u0151por, \u00e9leszt\u0151. P\u00e1r k\u00eds\u00e9rlet ut\u00e1n kicsit tov\u00e1bbgondoltam a receptet, \u00e9s amellett, hogy kiiktattam bel\u0151le a tejf\u00f6lt, lecser\u00e9ltem a b\u00fazalisztet zabpehelylisztre, \u00e9s kicsit v\u00e1ltoztattam az ar\u00e1nyokon. Nagyon finom dolog kerekedett bel\u0151le, nem besz\u00e9lve a zabpehely \u00e9lettani hat\u00e1sair\u00f3l, amelyekr\u0151l m\u00e1r kor\u00e1bban<\/a> \u00edrtam; \u00e9s \u00edgy a picur sem mindig \u00e9deset eszik t\u00edz\u00f3raira\/uzsonn\u00e1ra. Ami ugyancsak mellette sz\u00f3l, hogy a pici kezek is j\u00f3l meg tudj\u00e1k fogni a poh\u00e1rral kiszaggatott k\u00f6r alak\u00fa pog\u00e1cs\u00e1t, \u00e9s lehet\u0151v\u00e9 teszi a lass\u00fa (vagy lassabb :) r\u00e1gcs\u00e1l\u00e1st.<\/p>\n Hozz\u00e1val\u00f3k (kb. 8-10 db tall\u00e9r):<\/p>\n A krumplit lemossuk, \u00e9s h\u00e9j\u00e1ban – fed\u0151 alatt – puh\u00e1ra f\u0151zz\u00fck. Megh\u00e1mozzuk, m\u00e9g melegen p\u00e9pesre t\u00f6rj\u00fck a vajjal, \u00e9s f\u0171szerezz\u00fck. F\u00e9l \u00f3r\u00e1ra a h\u0171t\u0151be rakjuk a massz\u00e1t pihentetni, \u00e9s h\u0171lni.<\/p>\n Majd hozz\u00e1adjuk a zabpelyhet \u00e9s a zabpehelyliszt h\u00e1romnegyed\u00e9t, \u00f6sszegy\u00farjuk, \u00e9s a marad\u00e9k lisztet is beledolgozzuk. Megint f\u00e9lrerakjuk a t\u00e9szt\u00e1t pihenni, ilyen melegben jobb, ha a h\u0171t\u0151ben. (N\u00e1lunk mindig a picur hat\u00e1rozza meg a pontos id\u0151tartamot :) de olyan f\u00e9l \u00f3r\u00e1t \u00e9rdemes pihentetni a t\u00e9szt\u00e1t, ha azonban azonnal sz\u00fcks\u00e9g\u00fcnk van a pogira, ak\u00e1r ki is hagyhatjuk a pihentet\u00e9st.)<\/p>\n A t\u00e9szt\u00e1t lisztezett fel\u00fcleten k\u00e9tujjnyi vastags\u00e1g\u00fara ny\u00fajtjuk, k\u00e9ssel cs\u00edkozzuk, \u00e9s kiszaggatjuk (\u00e9n egy \u00fcvegpoh\u00e1rral dolgoztam). Pap\u00edrral b\u00e9lelt tepsire sorakoztatjuk, \u00e9s 200 fokon kb. 30 perc alatt kis\u00fctj\u00fck a tall\u00e9rokat. Ha pirul a sz\u00e9le, vegy\u00fck ki a pog\u00e1cs\u00e1kat, elk\u00e9sz\u00fcltek.<\/p>\n <\/p>\n\n