{"id":4531657,"date":"2012-05-23T13:33:00","date_gmt":"2012-05-23T11:33:00","guid":{"rendered":"http:\/\/babykitchen.blog.hu\/2012\/05\/23\/csirke_parazsburgonyaval_parolt_spargaval_rozmaringos_beshamel_martasban"},"modified":"2016-04-29T04:48:57","modified_gmt":"2016-04-29T03:48:57","slug":"csirke_parazsburgonyaval_parolt_spargaval_rozmaringos_beshamel_martasban","status":"publish","type":"post","link":"https:\/\/babakonyha.hu\/csirke_parazsburgonyaval_parolt_spargaval_rozmaringos_beshamel_martasban\/","title":{"rendered":"Kakukkf\u00fcves csirke par\u00e1zsburgony\u00e1val \u00e9s p\u00e1rolt sp\u00e1rg\u00e1val rozmaringos beshamel m\u00e1rt\u00e1sban"},"content":{"rendered":"
A\u00a0<\/span>FRD<\/a>\u00a0<\/span>men\u00fcnk f\u0151\u00e9tele (elnevez\u00e9sek by Apa):<\/span>\u00a0szunnyad\u00f3 csirk\u00e9k hagyma\u00e1gyon par\u00e1zsl\u00f3 krump\u00e9rral rozmaringos sp\u00e1rgacsokorral \u00e9s tavaszi kert kincsei sal\u00e1t\u00e1val :)<\/p>\n Hozz\u00e1val\u00f3k a j\u00e9naiban s\u00fclt csirk\u00e9<\/strong>hez ld. jegyzetlapon. Elk\u00e9sz\u00edt\u00e9se pedig al\u00e1bb.<\/p>\n A j\u00e9nait kivajazzuk, a hagym\u00e1t megtiszt\u00edtjuk, megpucoljuk, \u00e9s karik\u00e1kra v\u00e1gjuk. Belesz\u00f3rjuk a kivajazott j\u00e9naiba, \u00e9s r\u00e1helyezz\u00fck a lemosott, v\u00e9konyra v\u00e1gott csirke szeleteket. Picit megs\u00f3zzuk, \u00e9s megsz\u00f3rjuk kakukkf\u0171vel. Ha csirkecomb is ker\u00fcl a h\u00fasok k\u00f6z\u00e9, akkor el\u00e9g, ha az els\u0151 10 percre takarjuk le aluf\u00f3li\u00e1val a j\u00e9nait. Ha csak csirkemellet k\u00e9sz\u00edt\u00fcnk, v\u00e9gig rajta maradhat az aluf\u00f3lia, sokkal puh\u00e1bb \u00e9s \u00edzesebb lesz \u00edgy a h\u00fas. El\u0151meleg\u00edtett s\u00fct\u0151ben 200 fokon kb. 35-40 perc alatt megs\u00fctj\u00fck.<\/p>\n A k\u00e9sz h\u00fasokat el\u0151zetesen alaposan lemosott, lecs\u00f6p\u00f6gtetett sal\u00e1talevelekre helyezz\u00fck.<\/p>\n Hozz\u00e1val\u00f3k a petrezselymes \u00fajkrumpli<\/strong>hoz\u00a0ld. jegyzetlapon. Elk\u00e9sz\u00edt\u00e9se pedig al\u00e1bb.<\/p>\n A krumplit alaposan lemossuk, led\u00f6rzs\u00f6lj\u00fck, ha \u00fagy jobban szeretj\u00fck, megh\u00e1mozzuk. (Az \u00fajkrumplit elm\u00e9letileg \u00edgy megtiszt\u00edtva h\u00e9j\u00e1ban is meg lehet s\u00fctni, f\u0151zni, de mivel sok volt a vend\u00e9g, biztosra akartunk menni.) Egy di\u00f3nyi vajat megolvasztunk, belekeverj\u00fck a petrezselymet \u00e9s a s\u00f3t, majd a krumplira \u00f6ntj\u00fck, \u00e9s megforgatjuk benne. A krumplikat kivajazott j\u00e9naiba helyezz\u00fck, \u00e9s aluf\u00f3li\u00e1val letakarjuk.<\/p>\n El\u0151meleg\u00edtett s\u00fct\u0151ben 200 fokon kb. 50 percig s\u00fctj\u00fck. \u00c9rdemes k\u00f6zben vill\u00e1val megn\u00e9zni, megpuhult-e m\u00e1r a krumpli, ha igen, hamarabb is ki lehet venni, vagy ha sz\u00fcks\u00e9ges, ink\u00e1bb hagyjuk m\u00e9g a s\u00fct\u0151ben.<\/p>\n Ha sz\u00e9p a j\u00e9naink, maradhat t\u00e1lal\u00e1sig abban is a frissen elk\u00e9sz\u00fclt petrezselymes krumpli.<\/p>\n Hozz\u00e1val\u00f3k a p\u00e1rolt sp\u00e1rg\u00e1<\/strong>hoz beshamel m\u00e1rt\u00e1sban\u00a0\u00a0ld. jegyzetlapon. Elk\u00e9sz\u00edt\u00e9se pedig al\u00e1bb.<\/p>\n A sp\u00e1rg\u00e1t alaposan lemossuk, a v\u00e9g\u00e9t lepattintjuk. Ez azt jelenti, hogy ott ahol a lila \u00e9s a z\u00f6ld sz\u00edn tal\u00e1lkozik, megpr\u00f3b\u00e1ljuk elt\u00f6rni, nem kell feszegetni, ha j\u00f3 helyen fogjuk meg, t\u00e9nyleg k\u00f6nnyen pattan. \u00c9n els\u0151 alkalmakkor k\u00e9ssel v\u00e1gtam le a sz\u00e1r\u00e1t, \u00e9s nem rontott az \u00edz\u00e9n, de az\u00e9rt k\u00e9s\u0151bb elkezdtem \u00fagy csin\u00e1lni, ahogy a „nagyok” :)<\/p>\n P\u00e1rol\u00f3ban kb. 6-8 perc alatt k\u00e9sz a friss z\u00f6ldsp\u00e1rga. Ilyenkor roppan\u00f3s, ha t\u00falf\u0151zz\u00fck\/p\u00e1roljuk, elveszti a tart\u00e1s\u00e1t. Ha bizonytalanok vagyunk, \u00e9rdemes id\u0151k\u00f6zben egyet megk\u00f3stolni.<\/p>\n \u00c9n most jobb h\u00edj\u00e1n poh\u00e1rba \u00e1ll\u00edtottam az asztalra a sp\u00e1rg\u00e1kat. :)<\/p>\n\n
\n
\n