{"id":4548283,"date":"2012-06-03T11:15:00","date_gmt":"2012-06-03T09:15:00","guid":{"rendered":"http:\/\/babykitchen.blog.hu\/2012\/06\/03\/zoldsegekkel_toltott_tojas-_es_tejmentes_palacsinta"},"modified":"2018-06-22T13:04:44","modified_gmt":"2018-06-22T12:04:44","slug":"zoldsegekkel_toltott_tojas-_es_tejmentes_palacsinta","status":"publish","type":"post","link":"https:\/\/babakonyha.hu\/zoldsegekkel_toltott_tojas-_es_tejmentes_palacsinta\/","title":{"rendered":"Z\u00f6lds\u00e9gekkel t\u00f6lt\u00f6tt toj\u00e1s- \u00e9s tejmentes palacsinta"},"content":{"rendered":"
M\u00e1r r\u00e9g\u00f3ta szerettem volna t\u00f6lt\u00f6tt palacsint\u00e1t k\u00e9sz\u00edteni a picurnak, de csak olyan tej- \u00e9s toj\u00e1smentes recepteket tal\u00e1ltam, amelyekben olajat haszn\u00e1ltak. Mivel m\u00e9g mindig k\u00eds\u00e9rletez\u00fcnk az \u00e9telekkel (melyik okoz pocakf\u00e1j\u00e1st), ez\u00e9rt nem akartam megkock\u00e1ztatni, hogy a palacsint\u00e1ra is gyanakodni kelljen.\u00a0(Ezt a\u00a0recept<\/a>et haszn\u00e1ltam kis \u00e1talak\u00edt\u00e1ssal.)<\/p>\n Hozz\u00e1val\u00f3kat ld. a jegyzetlapon.<\/p>\n A z\u00f6lds\u00e9geket megtiszt\u00edtjuk, \u00e9s kis v\u00edzben fedett faz\u00e9kban megp\u00e1roljuk. Ha megpuhulnak, akkor a marad\u00e9k vizet le\u00f6ntj\u00fck, \u00e9s tejsz\u00ednnel fel\u00f6ntj\u00fck, kicsit s\u00f3zzuk, f\u0171szerezz\u00fck, am\u00edg felforr. Az eg\u00e9szet megturmixoljuk, hogy k\u00f6nnyen bele tudjuk kenni a palacsint\u00e1ba.<\/p>\n K\u00f6zben elk\u00e9sz\u00edtj\u00fck a palacsint\u00e1t. A lisztet kim\u00e9rj\u00fck, megs\u00f3zzuk, petrezselyemmel f\u0171szerezz\u00fck, a vizet \u00e9s a sz\u00e9nsavas vizet fokozatosan belekeverj\u00fck, lassan, hogy ne legyen csom\u00f3s a t\u00e9szta. Ha sz\u00fcks\u00e9ges, kicsit beolajozzuk a s\u00fct\u0151t (nekem nem volt r\u00e1 sz\u00fcks\u00e9g), \u00e9s kis\u00fctj\u00fck a t\u00e9szt\u00e1t.<\/p>\n Fontos, hogy a t\u00f6ltel\u00e9ket m\u00e9g frissen kenj\u00fck r\u00e1 a palacsint\u00e1ra, mert ez a fajta t\u00e9szta hamar ropog\u00f3ss\u00e1 v\u00e1lik. \u00cdgy is finom (olyan, mint az indiai keny\u00e9r), de ha t\u00f6lt\u00f6tt palacsint\u00e1t akarunk, gyorsan kell cselekedni :)<\/p>\n <\/p>\n\n
\n
\n