{"id":4572489,"date":"2012-06-13T12:54:00","date_gmt":"2012-06-13T10:54:00","guid":{"rendered":"http:\/\/babykitchen.blog.hu\/2012\/06\/13\/eheto_soskafozelek_babaknak"},"modified":"2016-04-03T13:20:20","modified_gmt":"2016-04-03T12:20:20","slug":"eheto_soskafozelek_babaknak","status":"publish","type":"post","link":"https:\/\/babakonyha.hu\/eheto_soskafozelek_babaknak\/","title":{"rendered":"Ehet\u0151 s\u00f3skaf\u0151zel\u00e9k bab\u00e1knak"},"content":{"rendered":"
Nagyon f\u00e9ltem a s\u00f3skaf\u0151zel\u00e9kt\u0151l. M\u00e1r egy j\u00f3 ideje olvasgattam a recepteket, \u00e9s mindegyik alj\u00e1n a kommentek 80-90%-ban arr\u00f3l panaszkodtak, hogy a gyerek \u00edgy nem eszi meg a s\u00f3sk\u00e1t. „Keverj bele cukrot”, volt a v\u00e1lasz… \u00c9n nem akartam cukrot keverni a s\u00f3skaf\u0151zel\u00e9kbe, semmilyet. Ez\u00e9rt bojkott\u00e1ltam sok\u00e1ig a s\u00f3sk\u00e1t, \u00e9s ez\u00e9rt k\u00e9sz\u00edtettem mindig ink\u00e1bb parajf\u0151zel\u00e9ket\/t\u00e9szt\u00e1t\/rakottast stb. De egyik nap a z\u00f6lds\u00e9gesn\u00e9l v\u00e9gre r\u00e1sz\u00e1ntam magam, \u00e9s r\u00e1b\u00f6ktem A M\u00c1SIK zacsk\u00f3ra. Megvett\u00fck, elk\u00e9sz\u00edtettem, \u00e9s \u00fatk\u00f6zben v\u00e1ltoztattam a receptem, mert megk\u00f3stoltam, \u00e9s tutira vettem, hogy ilyen savanyk\u00e1san nem fogja megenni a picur, – persze, lehet, hogy majd az\u00e9rt azt is kipr\u00f3b\u00e1ljuk. De most itt van annak a s\u00f3skaf\u0151zel\u00e9knek a receptje, amihez nem kell habar\u00e1s, amit az utols\u00f3 cseppig benyomott a picur, minden fintor \u00e9s berzenked\u00e9s n\u00e9lk\u00fcl.<\/p>\n
Hozz\u00e1val\u00f3kat ld. a jegyzetlapon.<\/p>\n
A s\u00f3sk\u00e1t megmossuk alaposan, lecsipkedj\u00fck a level\u00e9t, \u00e9s egy fedett faz\u00e9kban kb. 3-5 perc alatt puh\u00e1ra f\u0151zz\u00fck. A krumplit megpucoljuk, megmossuk, \u00e9s apr\u00f3 kock\u00e1ra v\u00e1gjuk, annyi v\u00edzben, ami ellepi, fed\u0151 alatt ezt is puh\u00e1ra f\u0151zz\u00fck.<\/p>\n
A megpuhult s\u00f3sk\u00e1t \u00e9s krumplit a krumpli f\u0151z\u0151lev\u00e9vel \u00f6sszeturmixoljuk, majd visszarakjuk a t\u0171zhelyre, \u00e9s bele\u00f6ntj\u00fck a tejet. Hozz\u00e1adjuk a zabpelyhet is, \u00e9s kb. m\u00e9g 8 percig f\u0151zz\u00fck. Addig, am\u00edg a zabpehely is megpuhul. Ha s\u0171r\u0171nek tal\u00e1ljuk, h\u00edg\u00edthatjuk m\u00e9g tejjel.<\/p>\n
\u00c9n s\u00fclt m\u00e1jat k\u00e9sz\u00edtettem hozz\u00e1 a picurnak, vajas j\u00e9naiba raktam a lemosott m\u00e1jdarabokat, \u00e9s lefedve 40 percig s\u00fct\u00f6ttem 200 fokon. Nagyon finom, oml\u00f3s, \u00edzes m\u00e1j k\u00e9sz\u00fclt \u00edgy, j\u00f3l illett a zabpelyhes s\u00f3sk\u00e1hoz.<\/p>\n
(K\u00e9pet sajnos megint csak eb\u00e9d el\u0151tt 1 perccel tudtam k\u00e9sz\u00edteni, \u00edgy a picur nem hagyott id\u0151t nekem.)<\/p>\n
<\/p>\n
\n