{"id":4576674,"date":"2012-07-03T16:35:00","date_gmt":"2012-07-03T14:35:00","guid":{"rendered":"http:\/\/babykitchen.blog.hu\/2012\/07\/03\/reszelt_repas_halfile_rizzsel_babaknak"},"modified":"2018-05-08T12:18:13","modified_gmt":"2018-05-08T11:18:13","slug":"reszelt_repas_halfile_rizzsel_babaknak","status":"publish","type":"post","link":"https:\/\/babakonyha.hu\/reszelt_repas_halfile_rizzsel_babaknak\/","title":{"rendered":"Reszelt r\u00e9p\u00e1s halfil\u00e9 rizzsel bab\u00e1knak"},"content":{"rendered":"
Ez tipikusan egy gyors kaja. El\u0151fordul, hogy nincs id\u0151m sz\u00f6sz\u00f6lni, hogy a picur olyan nyafis, hogy egy percre nem tud t\u0151lem elszakadni, hogy nincs k\u00e9t kezem a f\u0151z\u00e9shez, mert a karomon \u0151 cs\u00fccs\u00fcl, stb. Ilyenkor ker\u00fclnek el\u0151 az elronthatatlan, egyszer\u0171 \u00e9telek, \u00e9s csak arra figyelek, hogy legyen az eb\u00e9dben \u00e9rt\u00e9kes t\u00e1panyag: jelen esetben \u00edgy ker\u00fclt a rizs mell\u00e9 hal \u00e9s z\u00f6lds\u00e9g.<\/p>\n
Hozz\u00e1val\u00f3k (babaadag):<\/p>\n
A rizst pici olajon \u00fcvegesre pir\u00edtjuk, majd fel\u00f6ntj\u00fck a v\u00edzzel, (picit s\u00f3zzuk, ha gondoljuk, n\u00e1lunk nem volt r\u00e1 sz\u00fcks\u00e9g), lefedj\u00fck, \u00e9s negyed \u00f3r\u00e1ig alacsony fokozaton f\u0151zz\u00fck, majd m\u00e9g otthagyjuk 5-10 percre.<\/p>\n
A r\u00e9p\u00e1t megmossuk, megh\u00e1mozzuk. A halat belerakjuk egy kisebb faz\u00e9kba, r\u00e1reszelj\u00fck (kis lyuk\u00fa reszel\u0151n) a r\u00e9p\u00e1t, egy kis zabtejet \u00f6nt\u00fcnk al\u00e1, \u00edgy nyugodtan f\u0151zhetj\u00fck nagyobb fokozaton is a halat, nem fog el\u00e9gni.<\/p>\n
Mikor minden puha, keverj\u00fck \u00f6ssze a picur t\u00e1lj\u00e1ban. Ha t\u00fal meleg, \u00e9s a picike m\u00e1r enne, \u00f6nhet\u00fcnk hozz\u00e1 egy kis hideg zabtejet, leh\u0171ti \u00e9s k\u00f6nnyen kanalazhat\u00f3v\u00e1 teszi. A m\u00e9g kisebbeknek \u00f6ssze tudjuk az eg\u00e9szet turmixolni.<\/p>\n
<\/p>\n
\n