{"id":4601671,"date":"2012-06-22T16:54:00","date_gmt":"2012-06-22T14:54:00","guid":{"rendered":"http:\/\/babykitchen.blog.hu\/2012\/06\/22\/lasagne_hazi_tesztaval_es_padlizsannal"},"modified":"2016-11-02T15:14:33","modified_gmt":"2016-11-02T14:14:33","slug":"lasagne_hazi_tesztaval_es_padlizsannal","status":"publish","type":"post","link":"https:\/\/babakonyha.hu\/lasagne_hazi_tesztaval_es_padlizsannal\/","title":{"rendered":"Lasagne h\u00e1zi t\u00e9szt\u00e1val \u00e9s padlizs\u00e1nnal"},"content":{"rendered":"
J\u00f3l kital\u00e1ltam \u00e9n, hogy lasagne-t k\u00e9sz\u00edtek, persze k\u00e9tf\u00e9l\u00e9t, egy hagyom\u00e1nyosat nek\u00fcnk \u00e9s egy lakt\u00f3zmenteset a picurnak, de m\u00e1r minden k\u00e9sz\u00fclt, amikor \u00e9szrevettem, hogy a lasagne-hoz kor\u00e1bban beszerzett t\u00e9szta, hab\u00e1r durum, 4 toj\u00e1sos! \u00d3, jaj. Erre m\u00e9g nem vagyunk felk\u00e9sz\u00fclve. Gyors haboz\u00e1s ut\u00e1n \u00fagy d\u00f6nt\u00f6ttem, t\u00e9szt\u00e1t is gy\u00e1rtok, hiszen egyszer m\u00e1r<\/a> k\u00f6nnyen \u00e9s j\u00f3l siker\u00fclt.<\/p>\n A picur frukt\u00f3z- \u00e9s lakt\u00f3zmentes di\u00e9t\u00e1ja miatt pedig m\u00e1ni\u00e1kusan figyelek arra, hogy az eb\u00e9dhez-vacsor\u00e1hoz mindig legyen z\u00f6lds\u00e9g, ez\u00e9rt ker\u00fclt a lasagne-ba a pocakk\u00edm\u00e9l\u0151 padlizs\u00e1n.<\/p>\n Hozz\u00e1val\u00f3kat ld. a jegyzetlapon:<\/p>\n T\u00c9SZTA<\/p>\n Kezdj\u00fck teh\u00e1t a t\u00e9szta k\u00e9sz\u00edt\u00e9s\u00e9vel: szit\u00e1ljuk \u00e1t a lisztet, majd adjuk hozz\u00e1 fokozatosan a vizet. Nem \u00e9rdemes r\u00e1l\u00f6ttyinteni az eg\u00e9sz v\u00edzadagot, mivel minden lisztnek m\u00e1s a felsz\u00edv\u00f3k\u00e9pess\u00e9ge, ink\u00e1bb t\u00fcrelmesen adagonk\u00e9nt \u00f6nts\u00fck hozz\u00e1 a megadott vizmennyis\u00e9get, \u00e9s ha \u00fagy l\u00e1tjuk, hogy a mi\u00e9nkhez nem kell t\u00f6bb, akkor felejts\u00fck el a felesleget. Az \u00edgy kapott massz\u00e1t kicsit \u00e1tgy\u00farjuk, \u00e9s f\u00e9l \u00f3r\u00e1t pihentetj\u00fck.<\/p>\n T\u00d6LTEL\u00c9K<\/p>\n Ek\u00f6zben el tudjuk k\u00e9sz\u00edteni a t\u00f6ltel\u00e9ket. A padlizs\u00e1nt mossuk meg, h\u00e1mozzuk meg, \u00e9s szeletelj\u00fck kis kock\u00e1kra, majd egy fedett faz\u00e9kban p\u00e1roljuk puh\u00e1ra. Ha valaki szereti, adhat hozz\u00e1 z\u00f6ldf\u0171szereket.\u00a0A v\u00f6r\u00f6shagym\u00e1t tiszt\u00edtsuk meg, kock\u00e1zzuk apr\u00f3ra, \u00e9s dinsztelj\u00fck \u00fcvegesre egy m\u00e1sik faz\u00e9kban, majd mehet r\u00e1 a h\u00fas. Keverj\u00fck \u00e1t s\u0171r\u0171n, hogy ne tapadjanak egym\u00e1shoz a darabok. Id\u0151k\u00f6zben f\u0171szerezz\u00fck. Ha megpuhult, keverj\u00fck \u00f6ssze az ugyancsak k\u00e9szre f\u0151z\u00f6tt padlizs\u00e1nnal.<\/p>\n BESHAMEL M\u00c1RT\u00c1S<\/p>\n\n