gy\u00fcm\u00f6lcsp\u00e9phez: 2-3 sz\u00e1l rebarbara, 3-4 ev\u0151kan\u00e1lnyi ny\u00edrfacukor\/xilit, fah\u00e9j<\/li>\n<\/ul>\nA rebarbara levele m\u00e9rgez\u0151, ez\u00e9rt azt mindenk\u00e9ppen v\u00e1gjuk le, mossuk meg alaposan, \u00e9s h\u00e1mozzuk\u00a0meg, majd v\u00e1gjuk kisebb szeletekre. Tegy\u00fck egy t\u00e1lba, sz\u00f3rjuk meg \u00e9des\u00edt\u0151vel \u00e9s fah\u00e9jjal, majd keverj\u00fck \u00f6ssze. Most nem volt id\u0151m pihenni hagyni (hogy levet ereszthessen), ez\u00e9rt r\u00f6gt\u00f6n a t\u0171zhelyre tettem, egy picit vizet az\u00e9rt \u00f6nt\u00f6ttem al\u00e1. Alacsony fokozaton,\u00a0fed\u0151 alatt p\u00e1roljuk puh\u00e1ra, addig, am\u00edg sz\u00e9t nem esik.<\/p>\n
K\u00f6zben egy kis langyos tejben az \u00e9leszt\u0151t egy te\u00e1skan\u00e1l sz\u0151l\u0151cukorral megfuttatjuk. A lisztet \u00e1tszit\u00e1ljuk, a s\u00f3t \u00e9s a cukrot belekeverj\u00fck. Belekock\u00e1zzuk a vajat, \u00e9s \u00f6sszemorzsoljuk a liszttel.<\/p>\n
Ha az \u00e9leszt\u0151 felfutott, belekeverj\u00fck a lisztbe, hozz\u00e1\u00f6ntj\u00fck a t\u00f6bbi tejet is, \u00e9s \u00e1tgy\u00farjuk a t\u00e9szt\u00e1t. Addig dagasszuk, m\u00edg a t\u00e9szta selymes, h\u00f3lyagos nem lesz. Majd takarjuk le, tegy\u00fck meleg helyre, \u00e9s kelessz\u00fck a dupl\u00e1j\u00e1ra.<\/p>\n
V\u00e9g\u00fcl ny\u00fajtsuk ki a t\u00e9szt\u00e1t, v\u00e1gjuk cs\u00edkokra, \u00e9s a mindegyik v\u00e9g\u00e9re biggyessz\u00fcnk egy mokk\u00e1skan\u00e1lnyi rebarbara p\u00fcr\u00e9t – ez lesz a belseje, majd tekerj\u00fck fel, mint egy k\u00fcrt\u00f6skal\u00e1csot. A tepsiben helyezz\u00fck egym\u00e1s mell\u00e9 a csig\u00e1kat, majd hagyjuk m\u00e9g 20-25 percig kelni.<\/p>\n
Miel\u0151tt a s\u00fct\u0151be ker\u00fcl, kenj\u00fck meg egy kis tejjel. 180 fokra el\u0151meleg\u00edtett s\u00fct\u0151ben kb. f\u00e9l \u00f3ra alatt k\u00e9szre s\u00fcl.<\/p>\n
Mikor kivessz\u00fck, m\u00e9g megkenhetj\u00fck egy kis n\u00f6v\u00e9nyi tejjel (az alapb\u00f3l \u00e9desebb \u00edz\u0171).<\/p>\n
<\/p>\n
\n