{"id":4622983,"date":"2018-01-29T09:31:45","date_gmt":"2018-01-29T08:31:45","guid":{"rendered":"http:\/\/babykitchen.blog.hu\/2013\/12\/08\/padlizsanos_hajdinaval_toltott_tok"},"modified":"2018-01-29T12:25:07","modified_gmt":"2018-01-29T11:25:07","slug":"padlizsanos_hajdinaval_toltott_tok","status":"publish","type":"post","link":"https:\/\/babakonyha.hu\/padlizsanos_hajdinaval_toltott_tok\/","title":{"rendered":"Padlizs\u00e1nos hajdin\u00e1val t\u00f6lt\u00f6tt t\u00f6k"},"content":{"rendered":"

Az els\u0151 siker<\/a> ut\u00e1n r\u00f6gt\u00f6n v\u00e9rszemet kaptam, \u00e9s mikor igazi hatalmas h\u00e1zt\u00e1ji t\u00f6k\u00f6t kaptunk, \u00fajabb t\u00f6lt\u00f6tt finoms\u00e1g k\u00e9sz\u00fclt a picurnak, \u00e9s maguknak.<\/p>\n

\n

Hozz\u00e1val\u00f3kat (csal\u00e1di adag) ld. a jegyzetlapon.<\/p>\n<\/div>\n

\n
    \n
  • 1 te\u00e1scs\u00e9sz\u00e9nyi hajdina<\/li>\n
  • 500 gramm pulyka dar\u00e1lth\u00fas<\/li>\n
  • 1 kisebb fej v\u00f6r\u00f6shagyma<\/li>\n
  • 1 db padlizs\u00e1n<\/li>\n
  • f\u0171szerek: bazsalikom, petrezselyem, majoranna, s\u00f3, feh\u00e9r bors<\/li>\n
  • 2 dl n\u00f6v\u00e9nyi tejsz\u00edn (zabtejsz\u00edn)<\/li>\n
  • vaj (mentes! vagy k\u00f3kuszolaj) a j\u00e9nai kiken\u00e9s\u00e9hez<\/li>\n<\/ul>\n<\/div>\n
    \n

    A hagym\u00e1t kock\u00e1zzuk apr\u00f3ra, \u00e9s egy kis olajon fed\u0151 alatt dinsztelj\u00fck meg, majd adjuk hozz\u00e1 az el\u0151zetesen megtiszt\u00edtott, megh\u00e1mozott \u00e9s kis kock\u00e1kra v\u00e1gott padlizs\u00e1nt, \u00e9s a fedett faz\u00e9kban p\u00e1roljuk puh\u00e1ra. A dar\u00e1lth\u00fast lehet k\u00fcl\u00f6n ed\u00e9nyben kis olajon megpir\u00edtani, kev\u00e9s s\u00f3val, feh\u00e9r borssal f\u0171szerezni. Egy harmadik faz\u00e9kban k\u00e9sz\u00edts\u00fck el a hajdin\u00e1t, mossuk \u00e1t k\u00e9tszer-h\u00e1romszor, majd k\u00e9t \u00e9s f\u00e9lszeres v\u00edzben rakjuk fel f\u0151ni. Amikor felforrt a v\u00edz, takarjuk le, vegy\u00fck le alacsonyra a fokozatot, \u00e9s m\u00e9g 20-25 percig f\u0151zz\u00fck puh\u00e1ra.<\/p>\n

    \n

    A t\u00f6k\u00f6t\u00a0mossuk meg,\u00a0h\u00e1mozzuk meg, v\u00e1gjuk le a k\u00e9t v\u00e9g\u00e9t, majd hossz\u00e1ban f\u00e9lbe. A bels\u0151 r\u00e9szt v\u00e1jjuk ki (a magokt\u00f3l tiszt\u00edtsuk meg), \u00e9s helyezz\u00fck a kivajazott j\u00e9naiba. V\u00e9g\u00fcl s\u00f3zzuk \u00e9s borsozzuk meg kicsit \u0151ket.<\/p>\n

    A k\u00e9sz dar\u00e1lth\u00fast, hagym\u00e1s padlizs\u00e1nt \u00e9s hajdin\u00e1t keverj\u00fck \u00f6ssze, p\u00e1r percig hagyjuk a t\u0171zhelyen, majd t\u00f6lts\u00fck meg vele a t\u00f6k cs\u00f3nakokat.<\/p>\n

    A tejsz\u00ednt f\u0171szerezz\u00fck \u00edzl\u00e9s szerint vagy a fent felsorolt f\u0171szerekkel, \u00e9s locsoljuk meg fele a t\u00f6ltel\u00e9ket.<\/p>\n<\/div>\n

    \n

    V\u00e9g\u00fcl fedj\u00fck le aluf\u00f3li\u00e1val, \u00e9s 200 fokra el\u0151meleg\u00edtett s\u00fct\u0151ben kb. f\u00e9l \u00f3r\u00e1ig s\u00fcss\u00fck. Vegy\u00fck le r\u00f3la az aluf\u00f3li\u00e1t, \u00e9s m\u00e9g 10 percig hagyjuk bent a s\u00fct\u0151ben, hogy a teteje is megpirulhasson.<\/p>\n<\/div>\n

    \"toltott_tok_hajdinaval_padlizsannal_pulykaval.jpg\"<\/p>\n<\/div>\n